Sinvest levert opsporingsambtenaren aan Weert – Aanbestedingsnieuws

Sinvest levert opsporingsambtenaren aan Weert

De gemeente Weert heeft Buitengewoon Opsporingsambtenaren (Boa’s) in dienst (Stadstoezicht). Daarnaast beschikt de gemeente over een pool van Boa’s die worden ingehuurd van een externe marktpartij, Sinvest BV uit Echt. Vanaf 1 januari 2017 wordt de samenwerking met dit bedrijf voortgezet op basis van een nieuwe overeenkomst die op 22 december 2016 is ondertekend.

De ‘inkoop’ van de externe Boa capaciteit is dit jaar opnieuw aanbesteed. Marktpartijen kregen zo de gelegenheid om hun Boa diensten aan te bieden voor de komende drie jaar, met een optie tot verlenging. De huidige externe partner, Sinvest BV uit Echt, heeft deze aanbesteding gewonnen.

De Boa’s van Sinvest houden zich in Weert bezig met onder meer het nachtelijk toezicht in het uitgaansgebied, de controle van horecabedrijven, de controle op paracommerciële activiteiten in verenigingsgebouwen, het toezicht in winkelcentrum De Munt en het houden van toezicht bij bepaalde evenementen en activiteiten in de stad. Daarnaast zijn ze flexibel (op afroep) inzetbaar.
De Boa’s van de gemeente Weert en de Boa’s van Sinvest werken nauw samen met de politie van de basiseenheid Weert.

Bron: Weert 22 december 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *