Rijkswaterstaat plaatst grasbankjes – Aanbestedingsnieuws

Rijkswaterstaat plaatst grasbankjes

Laatst geupdate op juli 16, 2022 door redactie

Het zomerkomkommerseizoen moet nog komen maar bij Rijkswaterstaat neemt men vast een voorschotje. Rijkswaterstaat is in zijn nopjes met de meest recente duurzaamheidsoverwinning op inkoopgebied. Het gaat om een bankje van bioplastic, dat naar eigen zeggen gemaakt is van gras, al heeft Aanbestedingsnieuws dat niet kunnen verifiëren. Zo heb je nog nooit op het gras gezeten.

Uitrusten op een bankje van gras? Dan kan! We plaatsten donderdag 7 juli 2022 een bankje van gras. Hij staat langs de N287, vlakbij het Zeeuwse Serooskerke.

Het bankje dat vlakbij de kruising van de autoweg N57 is geplaatst, is gemaakt van biobased palen waar onder meer bermmaaisel in is verwerkt. We gebruikten in 2019 de 2m lange biobased palen bij het verstevigen van een oever langs deze watergang, een zijarm van de Gapingse Watergang.

Na het afronden van de werkzaamheden was er nog een aantal palen over. Medewerkers van het werkleerbedrijf De Ambachten uit Middelburg hebben van deze palen dit bankje gemaakt.

©Rijkswaterstaat 2022

Vaak worden oevers verstevigd met houten palen. Rijkswaterstaat is een paar jaar geleden gestart met een proef met biobased palen langs een oever in Serooskerke. Door gebruik te maken van palen uit gras wil het Ministerie een bijdrage leveren aan de duurzame toepassing van bermmaaisel.

Het inzetten van restproducten als grondstoffen past bij de visie van Rijkswaterstaat om in 2030 volledig circulair te werken en zo min mogelijk gebruik te maken van primaire grondstoffen.

Bron: Rijkswaterstaat, 11 juli 2022

———-

… .


Error: Products temporarily unavailable.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *