Zzz: geen pianoocongres voor ons – Aanbestedingsnieuws

Zzz: geen pianoocongres voor ons

Heerlijk geslapen. Te vroeg wakker geworden omdat slaperige Aanbestedingsnieuws weer eens een afspraak had gemist. Nee niet dat pianoocongres waarvoor we nooit uitgenodigd zijn geweest. En nu nog even in de zon liggen.

En oh ja. Wachten op een aanbesteding voor rechtsfilosofisch aanbestedingsadvies. Was er nog wat. Ja een congres waarop verteld wordt hoe je dan moet aanbesteden. In Den Bosch. Met zoete lieve Gerritje.

Het 15e pianoocongres was uitgesteld naar volgend jaar. En dit 16e was zelfs met een filosoof. Die heel vrolijk lacht voor een weergaloos leven. Kwaad gerucht scheen dat het een hele carnavaleske toestand was. “Met elkaar het verschil maken”.

Ongetwijfeld kunnen er mensen het verschil maken. Lokaal kunnen hele communities zijn ontstaan rond de procedure van het onmogelijke dingens.

Het komt ook door deze mensen dat de economie nog net niet volledig is gecrasht. Door mensen die ondanks alles toch nog een toereikende hand bieden aan de partijen die ze echt hadden gewild in plaats van de partijen waar ze met de aanbesteding op uit kwamen.

Aanbestedingsnieuws vindt dat de eigenlijke aanbestedingshelden. Meestal zijn die juist niet op het erepodium want ze kunnen niet zo makkelijk zeggen wat hun taak in het leven is. Namelijk jou van een loopplank de boot afsturen, de zee in.

Alleen dan niet jou maar de echte Mr. Bean. Die komt om zijn Lean. We hebben aangifte gedaan hoor maar ze vonden het niet belangrijk genoeg om hem op te pakken. En de slachtoffers hebben niet alleen het nakijken, de roverheid rijdt er ook nog eens overheen met de Aanbestedingstrein.

Vandaag was ook in het nieuws dat Rijkswaterstaat vreesde dat de BAM zou omvallen tijdens de werkzaamheden aan de Afsluitdijk. Hoezo? Zij zijn toch opdrachtgever? Zij houden t toch overeind? Zij wilden toch zo graag de BAM?

Of ging dit soms met een aanbesteding? De rot in onze overheid zit echt heel diep en wordt keer op keer niet uitgeplozen. Het is ook veel rotter dan mensen menen, ze denken dat we het nergens over hebben daar bij dat PIANOO en dat het allemaal niet veel voorstelt. De realiteit is dat ze niet weten waar ze het precies over hebben, dat het zeker niet is wat ze denken en wat ze denken dat de oorzaak is, hoogstens een symptoom is. Dat ze er daarom maar aan mee blijven werken, terwijl het echt heel erg is, stond dus ook wel in de sterren beschreven. Dat ze iedereen waar ze zo veel aan te danken hebben, op stank voor dank trakteren, ligt ook niet meer aan ons.

NS is een onbetrouwbare organisatie geworden, concludeert Laurent Bruning vandaag op Twitter. Geen personeel? Toch niet door een Aanbesteding?

Allerlei complotdenkers gestraft in Nederland, en onze openlijke zedencrimineel is in Mexico  opgepakt, nog rinkelt er geen belletje. Worden onze Justitiemedewerkers soms ook met een Aanbesteding ingekocht?

We kunnen ons wel voorstellen dat de rot bij Pianoo nog steeds niet voor rot wordt aangezien. Kennelijk oud-personeel had ook losse handjes en daarmee wordt dan alle staatsterreur blijkbaar maar vergeven. Aanbestedingsnieuws kan eigenlijk niet meer begrijpen dat mensen het niet kunnen begrijpen. We hebben de vinger op de zere kneep gelegd. Wat moet je nog meer doen. Waarom blijft dit maar doorgaan?

Gebrek aan moraal is het grootste probleem met Aanbesteden. Sommige overheidsmedewerkers hebben desondanks toch wel een soort plichtsbesef en een idee van het Goede Leven, hoe het had moeten zijn en doen nog steeds hun best om een brug daarnaartoe te slaan.

Dat kan alleen als je weet waar je een brug naartoe slaat. Waar nog mee te leven valt. Met de mond wordt gelijkheid beleden maar wie naar de Nederlandse overheid kijkt, ziet dat daar zo langzamerhand alleen mensen van het zelfde soort type werken.

Gebrek aan werkelijke inclusieve gemeenschapszin maakt, dat het werkelijke probleem voor overheden onbekend blijft en dit ging al duizenden jaren door. Ondertussen weet de hele wereld buiten deze overheid al wie het werkelijke probleem is. Maar doe vooral niks joh.  Ook jullie tijd zal het misschien wel duren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *