Zwolle houdt prijsvraag ontwerp Hofplein – Aanbestedingsnieuws

Zwolle houdt prijsvraag ontwerp Hofplein

De gemeente Zwolle organiseert een prijsvraag voor het ontwerp van het Hofplein. De gemeente is op zoek naar een ontwerp dat zowel artistiek als functioneel is. De winnende ontwerper mag de opdracht ook realiseren. Het plein moet in september 2018 gereed zijn. Rondom het plein worden 7 hofwoningen gebouwd.

In de 1e ronde wordt Ontwerpers gevraagd om een schetsontwerp te maken en voor de 2e ronde wordt één Ontwerper uitgenodigd om voor 15 december 2017 een Definitief Ontwerp te maken. De nummers 2 en 3 worden ‘in reserve’ gehouden. Mocht het Definitieve Ontwerp niet geaccepteerd worden, dan kan Opdrachtgever overwegen om nummer 2 uit te nodigen voor het maken van een
Definitief Ontwerp (de inleverdatum wordt dan nader afgesproken).

Beoordeling

Één van de beoordelingscriteria waarop de gemeente de prijsvraag zal beoordelen, is dat ook studenten worden betrokken bij het ontwerp.

Het Ontwerp moet de wandelroute van kade naar kade over het plein integreren en de toegankelijkheid van de aan het hof gelegen woningen garanderen.

Het Ontwerp wordt gerealiseerd op een stallingsgarage. De dikte van de laag tussen bovenkant dek en bovenkant steen is gemiddeld 40 cm.

Informatiebijeenkomst

Op 11 juli is er een informatiebijeenkomst en een rondleiding op Het Kraanbolwerk. Omdat hier wordt gebouwd is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt bij H. Edelijn als u hier gebruik van wil maken.

Planning

Uw ontwerp kunt u indienen uiterlijk 19 september a.s. 12.00 uur bij H. Edelijn,  (link stuurt een e-mail) Eind oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

Zie verder:

www.zwolle.nl/pleinalskunstwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *