Zorgaanbieders in Rotterdam naar rechter om open house aanbesteding – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Zorgaanbieders in Rotterdam naar rechter om open house aanbesteding

Vier zorgverleners hebben een aantal gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond voor de rechter gedaagd. In een kort geding eisen ze dat de nieuwe regels, waaraan zorgbedrijven moeten voldoen, van tafel gaan. Dat bericht RTV Rijnmond.

Zorg wordt in Rotterdam en de omgeving: Rotterdam-Rijnmond, ingekocht door een inkoopsamenwerking: de Gemeenschappelijke Regeling Jeugdhulp Rijnmond. Na een open house aanbesteding is Rotterdam doorgegaan met 8 zorgverleners. Volgens directeur Paul Hulst van Impegno zijn de spelregels tijdens de procedure veranderd. Dat is volgens hem gebeurd, om leveranciers buiten de deur te houden. Zo laat hij weten tegenover Rotterdam Rijnmond.

©GRJR 2017

In mei 2017 liet de zorg-wethouder van Rotterdam (De Jonge, CDA) nog weten dat hij openlijk afvroeg of aanbesteden in de zorg niet helemaal moet worden afgeschaft. De aanbesteding is via een open house of quasi openhouse verlopen.

In een mededeling aan de zorgaanbieders van 17 maart 2017 vindt de redactie van Aanbestedingsnieuws een -voorlopige- gunningsplanning, die wat duidelijker is dan de marktconsultaties en het gunningsbericht:

De voorlopige planning rondom de gunning is als volgt:
– Einde beoordelingsperiode 7 juli
– Voorlopige gunning 11 augustus
– Bezwaartermijn van 20 dagen
– Definitieve gunning 31 augustus
“De lange periode tussen einde beoordeling en voorlopige gunning komt omdat voldoende tijd moet worden ingeruimd om de afwijzingen op te stellen. Dit verslag wordt gepubliceerd op de website van de gemeente, zodat ook andere geïnteresseerde partijen hiervan kennis kunnen nemen.” Toevallig sluit dat ook net aan, die lange periode, op de verlengde Alcateltermijn van 20 dagen, waarin er nog rechtsbescherming open stond, voor afgevallen gegadigden. De Alcateltermijn wordt dus gebruikt om afwijzingen op te stellen.

https://www.rotterdam.nl/werken-leren/zorg-voor-elkaar/verslag-overleg-welzijnsaanbieders-RtC-en-tarieven.pdf

 

Gerelateerde publicaties

13-01-2017 Marktconsultatie 1
25-01-2017 Marktconsultatie 2
31-01-2017 Marktconsultatie 3
10-02-2017 Marktconsultatie 4
15-02-2017 Marktconsultatie 5
28-03-2017 Aankondiging van een gegunde opdracht

Bron: RTV Rijnmond, Tenderned

Zie ook:

http://www.rijnmond.nl/nieuws/160148/Aanbesteding-zorg-inzet-van-kort-geding

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *