Zonnefietspad bij Schipholweg wordt vrijdag geopend – Aanbestedingsnieuws

Zonnefietspad bij Schipholweg wordt vrijdag geopend

De provincie Noord-Holland stelt het Zonnefietspad langs de Schipholweg (N232) bij Vijfhuizen open op vrijdag 13 oktober. Het werk is zo goed als gereed. De provincie noemt het  “een mooie en duurzame mijlpaal!”

Via (red AN. Dus niet met?) het Zonnefietspad (N232) wekt de provincie Noord-Holland zonne-energie op. In het wegdek van het fietspad liggen over een lengte van zo’n 500 meter zonnepanelen. Met dit innovatieve proefproject wordt een nieuwe techniek op het gebied van duurzame energiewinning getest.

Via het Zonnefietspad (N232) wekt de provincie Noord-Holland zonne-energie op. In het wegdek van het fietspad liggen over een lengte van zo’n 500 meter zonnepanelen. Met dit innovatieve proefproject wordt een nieuwe techniek op het gebied van duurzame energiewinning getest. De komende 5 jaar houden provincie en aannemer samen de prestaties van het Zonnefietspad bij.

©Noord-Holland, 2023

De Schipholweg (N232) is in de nacht van 13 oktober op 14 oktober, tussen 22:00 en 05:00 uur, afgesloten voor autoverkeer. In die nacht haalt de aannemer alle materialen weg die voor het werk nodig waren. Het autoverkeer wordt omgeleid via de N205. De extra reistijd is ongeveer 5 tot 10 minuten. De route wordt met omleidingsborden aangegeven. De weg is voor fietsers normaal toegankelijk via het nieuwe fietspad.

Bron: Provincie Noord-Holland, 10 oktober 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *