Zeeuws Landschap krijgt 125.000 gegund voor beheer Waterdunen – Aanbestedingsnieuws

Zeeuws Landschap krijgt 125.000 gegund voor beheer Waterdunen

Provincie Zeeland, gemeente Sluis en Stichting het Zeeuwse Landschap hebben overeenstemming bereikt over een overeenkomst waarin is vastgelegd dat gemeente Sluis jaarlijks een beheer-vergoeding van 125.000 euro aan Stichting het Zeeuwse Landschap ter beschikking stelt.  Dat blijkt uit de besluitenlijst van de Provincie Zeeland.

Zeeland gunt het beheer aan Zeeuws Landschap, zonder directe tussenkomst van de gemeente Sluis. Deze bijdrage start op het moment dat het verblijfsrecreatiegebied in gebruik is genomen. Met deze bijdrage kan Stichting het Zeeuwse Landschap het beheer en onderhoud financieren van de recreatieve voorzieningen in het natuurgebied Waterdunen. Het gaat om voorzieningen als bruggen, bankjes, paden, speeltoestellen en vogelkijkhutten.

De redactie van Aanbestedingsnieuws keek even verder en het bleek te gaan om een Raamovereenkomst financiering recreatieve voorzieningen Waterdunen. Hetzelfde besluitstuk meldt onder de kop inkoop en aanbesteding dat Inkoop niet van toepassing is. Dat vindt de redactie van Aanbestedingsnieuws toch wel apart. Voor een beheersovereenkomst. Voor een half miljoen in 4 jaar.

Het bedrag is op de helft van de drempelwaarde voor deCentrale Overheden. die tot het einde van het jaar op  €221.000,- ligt en ligt ver boven de norm uit de Gids Proportionaliteit voor een onderhandse gunning. De redactie van Aanbestedingsnieuws herkent wel een patroon dat eerder te merken was bij Brabants Landschap, Limburgs Landschap en Zuid-Hollands Landschap allen onderdeel van Landschappen NL, waarmee ook de vraag naar een ongeoorloofde splitsing van de opdracht rijst. Toevallig was er net in die gebieden ook een massale bomenkap. Onder meer precies waar die bankjes waren geplaatst, die er voorheen ook al stonden, maar toen nog van eenvoudig beton,

Het onderstaande kaartje komt uit het besluit van het Dagelijks Bestuur van Zeeland. Blijkens dat kaartje gaat het niet om recreatiegebied maar bosgebied in de omgeving van Nieuwe Sluis. Wat we overigens alleen herkennen aan parkeerplaats het Zwin. (Sluis zelf ligt niet aan open zee) Die ingetekende eilandjes zijn er niet.

Een groot contract dus, die raamovereenkomst. In elk geval is 125.000 toch nog best veel voor een bankje en dat je halve bos wordt omgehakt. We kijken reikhalzend uit naar de contractmanagement fase.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *