Zaltbommel gaat niet over een nacht zwemwater – Aanbestedingsnieuws

Zaltbommel gaat niet over een nacht zwemwater

Foto: pexels.com

De gemeente Zaltbommel wil een nieuw zwembad met sporthal en niet zo maar eentje, maar een zònder fouten. De gemeente is in veel plaatsen naar zwembaden wezen kijken en de conclusie is dat overal in de opzet en de uitvoering fouten zijn gemaakt. Dat was ontluisterend en een valkuil waar Zaltbommel zeker niet in wil vallen. Men heeft uitgezocht waar het bij anderen misging en dus gaat Zaltbommel het nu heel anders aanpakken. Wethouder Zondag wil geen normale aanbesteding waarbij ontwikkelaars op basis van een wensenlijstje en tekeningen met offertes komen waaruit dan vervolgens gekozen moet worden. Volgens hem is de kans dan groot dat er ergens iets mis gaat.

(AN- Jazeker, en daarom zegt Aanbestedingsnieuws het nog maar eens: Aanbesteden werkt niet, het gaat te veel uit van een “eerlijke” verdeling van het werk over alle mogelijke aanbieders maar vergeet het essentiële, namelijk wat de koper eigenlijk had gewild.)

Wethouder Zondag heeft nu een projectteam van de grond getrokken met deskundigen die de zaak eerst goed gaan uitpluizen. Dat geeft meer controle en kunnen garanties worden ingebouwd. Het projectteam gaat dan aan de uitvraag en aanbesteding werken.

Als alles volgens planning verloopt, kan er over een kleine zes maanden een ontwerp zijn , waarin alle belangrijke zaken zijn verankerd. Daarna start de zoektocht naar een aannemer.

Mogelijk kunnen sporthal en zwembad in de zomer van januari 2021 geopend worden.  Zaltbommel trekt voor de nieuwbouw 15,5 miljoen euro uit. Het complex komt in nieuwbouwwijk De Waluwe vlak bij de middelbare scholen Cambium en Gomarus.

AN zou zeggen ehh… drijf het niet op de spits

 

Bron: BD.nl/ gemeente Zaltbommel, 1 december 2018

 

 

1 thought on “Zaltbommel gaat niet over een nacht zwemwater

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *