Zaanstad houdt aanbesteding mantelzorgpassen – Aanbestedingsnieuws

Zaanstad houdt aanbesteding mantelzorgpassen

Zaanstad houdt een aanbesteding voor mantelzorgpassen. Met het passysteem kunnen inwoners die mantelzorger zijn, bij lokale ondernemers korting krijgen. Het gaat hierbij niet om zorg-aanbieders. De aanbesteding blijft onder de €30.000, een lokale drempelwaarde voor onderhandse gunningen. De opdracht is gewonnen door een lokale ondernemer, het West-Zaanse bedrijf Puur Zaans. Voor de opdracht is €500.000 beschikbaar.

De mantelzorgpas is in verschillende gemeenten opgedoken. Uniek is de gemeente Noordwijk, die stort zelf actief €125,- op de mantelzorgpas. In Krimpen aan de Waard is dat slechts €100,- maar je zou daar niet direct om gaan verhuizen. Roosendaal verstrekte een opdracht voor mantelzorgpassen gekoppeld aan de levering van thuiszorg.  Ook zorgverzekeraars verstrekken een mantelzorgpas. Dat zijn dan weer hele andere passen, dan de kortingspassen waar we het nu over hebben. CZ verstrekt een mantelzorgpas die zowel voor de mantelzorger als voor de mantelverzorgde is. Die is bedoeld om aan te geven op welk nummer men te bereiken is bij nood.

Bron: Pixabay

Zaanstad heeft de uitvoering van de ´mantelzorgpas´ openbaar aanbesteed. Het Westzaanse bedrijf Puur Zaans van Denise de Vries-Mans krijgt volgens Zaanstad “minder dan €30.000” voor de uitvoering. De rest van het geld gaat volgens de gemeente in de passen zitten. Er is in totaal € 500.000 beschikbaar voor de mantelzorgwaardering waarvan €450.000 voor 3000 passen.

Waar hem die kosten in gaan zitten, in de pasjes is het in elk geval niet. De productiekosten van die plastic passen op basis van een rfid systeem, te gebruiken voor onder meer kortingspassen, ontloopt niet de prijs van een reguliere kleurendruk. Zo is het ontwikkelen ervan bij marktleider DCP voor ca. 1 euro per stuk. Dan kom je per 3.000  pasjes toch op een slordige € 2850,-  Boven de €200 is verzenden namelijk gratis.

Verschil moet er wezen. De mantelzorgpas gaat in Zaandam in elk geval niet gratis worden, laat staan dat er een bedrag op gestort wordt. Het is al bekend dat de Zaner voor zo’n mantelzorgpas €360,- moet neertellen. Dat is dan met 3.000 passen toch weer €1.080.000 wat de burger dan ophoest voor een pas. De pas dient dan ook vooral voor meer gebruiksgemak. Niet alleen de gemeente én de mantelzorgers moeten voor de pas betalen. Ook de deelnemende winkeliers moeten €30,- neerleggen. Dat zou aanvankelijk volgens het Zaanse bedrijf €175,- op jaasbasis zijn, wat ook alweer €525.000 is. Diverse ondernemers hebben hebben vier dagen geleden te kennen gegeven daar niet aan mee te willen werken.

https://www.dcp.nl/webshop/plastic-pasjes/

Zie ook:

Omstreden plan mantelzorgpas ingetrokken

Zie ook:

http://www.offinicards.com/plastic-kaarten.html
https://www.dcp.nl/webshop/plastic-pasjes/

https://www.mantelzorgpas-gouda.nl/ 

 

Mantelzorgpas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *