Zaans ontwerp siert nieuwe spooroverbouwing station Zaandam

Als onderdeel van een serie projecten om overwegen veiliger te maken krijgt Zaandam een nieuwe, veilige route voor wandelaars en fietsers die het spoor willen oversteken. ProRail, NS Stations en de gemeente Zaanstad selecteerden Hegeman Bouw & Infra voor de uitvoering ervan. Die gaat in maart al aan de slag.

De spooroverbouwing is vormgegeven in de typisch Zaanse stijl, een ontwerp van het Zaanse architectenbureau Nunc Architecten, naar het idee van de traditionele Zaanse huisjes. Met de nieuwe route ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen oost en west. Het station is straks ook een prettig verblijfsgebied met nieuwe winkeltjes en een gemoderniseerde stationshal. Er komt ook een fietsenstalling met plek voor circa 1300 fietsen.

©Prorail 2017

De aanbesteding bestond uit de volgende deelprojecten:

1. Fietsenstalling West;
2. De Constructieve Plaat over het spoor;
3. Nieuwe Stationsentree incl. Overkapping;
4. Winkels incl. Lift en containerruimte in Fietsenstalling West;
5. Reconstructie/herinrichten station Zaandam incl. ontwerp OVCP en realisatie van één dan wel twee nieuwe liften in de stationshal incl. benodigde werkzaamheden op de perrons;
6. Lift Westzijde in de openbare ruimte;
7. Amoveren loopbrug en herstel gevel stationshal.

“Onlangs” merkt het persbericht op. “ProRail, NS Stations en de gemeente Zaanstad selecteerden onlangs een aannemer: Hegeman Bouw & Infra. Die gaat in maart al aan de slag.” Handig, want tot onlangs+ 20 dagen mag je nog een kort geding aantekenen bij de rechter. Bijwoordelijke bepalingen van tijd hoeven inderdaad niet al te concreet te zijn. Je kan gelukkig ook naar het klachtenpunt aanbestedingsklachten@prorail.nl.

Zie ook: www.inverdan.zaanstad.nl en de bijbehorende tender

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/116307;section=2

Bron: ProRail, 23 januari 2017

 

redactie Auteur

Geef een reactie