WMO inkoop Noord Veluwe gaat alsnog door – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

WMO inkoop Noord Veluwe gaat alsnog door

De WMO-inkoop voor thuiszorg in Noord Veluwe wordt alsnog doorgezet. Eerder werd de WMO Inkoop Noord Veluwe nog uitgesteld door de afgekondigde lockdown. Die viel tegelijk met een marktconsultatie. De Inkoopsamenwerking Noord Veluwe is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde.

Hoewel de aanbesteding uitgesteld werd, heeft de projectgroep niet stil gezeten, blijkens een diepte-interview in de nieuwsbrief Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein van augustus vorig jaar. De samenwerking met aanbieders in de aanbestedingsprocedure is tijdelijk stopgezet, maar achter de schermen is de groep verder
gegaan met de voorbereiding.

Naast praktische overwegingen speelden ook de regionale gebeurtenissen een rol in dit besluit. Alma legt uit: “Je moet er ook rekening mee houden dat COVID-19 flink heeft huis gehouden in onze regio. Sommige gemeenten zijn flink geraakt en COVID-19 heeft een forse impact op aanbieders gehad. Het aantal sterfgevallen was in sommige verpleeghuizen hoog.”

Blijkens het persbericht van de inkoopsamenwerking, ziet Wethouder Willem Krooneman, van de gastheergemeente Elburg, de nieuwe aanbestedingsronde als de juiste route om de hulp in de groepsbegeleiding goed te organiseren: “In het voorjaar hebben wij een eerdere aanbestedingsprocedure afgerond. Achteraf is gebleken dat niet alle inwoners terecht konden bij een passende aanbieder. Ook bleek dat er een onjuiste berekening ten grondslag ligt aan de kostprijs.”

“Het gaat om de ondersteuning aan onze inwoners. Die moet goed zijn geregeld. Wij vinden het van belang dat onze aanbieders een reëel tarief ontvangen voor de hulpverlening die zij leveren. Het is daarom nodig om een nieuwe aanbestedingsprocedure te organiseren.”
Wethouder Willem Krooneman

De huidige aanbieders van de Wmo dagbesteding krijgen de keuze voorgelegd of zij willen blijven leveren volgens de afspraken die gemaakt zijn in de aanbesteding van dit voorjaar, of dat zij willen inschrijven op de nieuwe aanbestedingsprocedure. Iedere aanbieder mag voor zichzelf de keuze maken. Wethouder Willem Krooneman wil eventuele onzekerheid bij cliënten wegnemen: “Wij staan voor onze taak: iedere inwoner ontvangt de ondersteuning die nodig is. Die ondersteuning moet passend en van kwaliteit zijn.”

©Pixabay 2017

Naar verwachting starten de gesprekken over de openbare aanbesteding voor de Wmo dagbesteding in oktober. Alle bij de gemeenten bekende zorgaanbieders voor de begeleiding groep regulier en arbeidsmatig ontvangen hierover persoonlijk bericht. Daarnaast kunnen ook nieuwe zorgaanbieders op de aanbesteding inschrijven.

Bron: Elburg, 28 september 2021

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *