WMO Hulpmiddelen West Friesland naar Welzorg – Aanbestedingsnieuws

WMO Hulpmiddelen West Friesland naar Welzorg

De regio Wesfriesland heeft voor de komende twee jaar de zorghulpmiddelen voor de Wmo aanbesteed voor inwoners in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. De aanbesteding is verlopen volgens het principe prestatie-inkoop waarbij zorgorganisatie Welzorg als beste uit de bus kwam.

Op 27 januari kwamen de wethouders Wmo uit de regio en de zorgorganisatie bij elkaar om terug te blikken op een goed verlopen proces. Wethouders Wmo Theo van Eijk (Hoorn) en Harry Nederpelt (Medemblik) zijn positief over de aanbesteding en de afspraken die er liggen met Welzorg.  Zij geven aan  tevereden te zijn over het principe van prestatie-inkoop.

“Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om met ons mee te denken en hun expertise los te laten op onze vraag. Zij hadden veel vrijheid om hun aanbod aan ons samen te stellen, risico’s en kansen te benoemen. Een mooie manier om aan te sluiten op de wensen van onze inwoners”, aldus de wethouders namens de regio. 

Bij de beoordeling is ook meegewogen wat aanbieders doen om duurzaam te ondernemen. Bijvoorbeeld in het hergebruik van (onderdelen van) hulpmiddelen. Door deze nieuwe manier van aanbesteden, is de kwaliteit van de dienstverlening beter en kan deze tegen gunstigere tarieven geleverd worden. Welzorg heeft zelf daartoe ideeën meegegeven tijdens de aanbesteding. Het gaat dan om een landelijke pool met sporthulpmiddelen voor gehandicapte inwoners. Met een dergelijke pool kunnen gehandicapten een sport uitproberen. voordat de kostbare sporthulpmiddelen worden aangeschaft.

De gemeenten hebben voor Welzorg gekozen, onder andere omdat zij voor inwoners bereikbaar zijn in de avond op werkdagen en op zaterdag. Welzorg levert hulpmiddelen en kan deze repareren op diverse locaties waar zij gevestigd zijn. ‘Inwoners van Westfriesland kunnen zelf bepalen waar de aanpassingen en leveringen plaatsvinden. Nieuw zijn ook de spreekuren op locatie. Wij zijn druk bezig met het inrichten van deze plekken. Waar en wanneer deze worden gehouden zal binnenkort te vinden zijn op onze website. Ook kunnen inwoners soms nog een langere wachttijd ervaren. Dit zal uiterlijk per 1 april 2017 opgelost zijn’, aldus directeur John Naborn.

Bestaande klanten van zorghulpmiddelen zijn of worden door de gemeenten in de regio geïnformeerd over de nieuwe aanbieder. Inwoners die al een hulpmiddel hebben van een van de vorige aanbieders, zoals van HMC, JENS of Beenhakker, houden deze voorlopig. Tenzij deze aan vervanging toe is. De regiogemeenten bekijken wel of deze zoveel mogelijk vervangen kunnen worden door de producten van Welzorg.

Bron: Persbericht Hoorn, 27 januari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *