Wethouder Dronten wil home buying met duurzaam aanbesteden – Aanbestedingsnieuws

Wethouder Dronten wil home buying met duurzaam aanbesteden

CDA-Wethouder Nico Verlaan van Dronten wil de economie van Dronten stimuleren door meer opdrachten aan de lokale bedrijven te gunnen. Dat wil hij doen door de ruimte voor duurzaam aanbesteden te benutten. Dat werd uit zijn mond opgetekend door de Drontenaar. 

Het gaat hem daarbij om ondergrondse afvalcontainers maar ook het zwembad.  Dronten is sinds dit jaar aan de gang met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers, die per 1 oktober 2017 het huisvuil moeten vervangen. De aanbesteding van een raamovereenkomst daartoe, liep tot 31 oktober 201e 6. De datum van aanbesteding is per rectificatie per 24 oktober 2016 uitgesteld naar 7 november 15.30 uur. Een gunningsbeslissing is nog niet afgekondigd. Een aanbesteding van hedscf7330t zwembad is nog niet uitgeschreven.

Verlaan kan het “best maatschappelijk verantwoorden” dat het beter is qua duurzaamheid om ondernemers te zoeken die niet 100.000 kilometer hoeven te rijden. Daarvoor wil hij de grenzen van de regels opzoeken.

De Nederlandse markt voor ondergrondse afvalcontainers kent enkele marktleiders, allen minder dan 100.000 kilometer verwijderd:

BWaste (Deventer)

Bammens (Maarsen)

Sidcon (Nijmegen)

VConsyst (Genemuiden)

Zie verder:

http://dedrontenaar.nl/algemeen/gemeente-zoekt-de-grenzen-op-om-dronter-bedrijven-werk-te-gunnen

1 thought on “Wethouder Dronten wil home buying met duurzaam aanbesteden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *