Website Hilversummers.nl kost 6 ton – Aanbestedingsnieuws

Website Hilversummers.nl kost 6 ton

Hoeveel kost een site met gratis software? Aanbestedingsnieuws hoef je dat niet te vragen. De gemeente Hilversum gunt een opdracht voor website voor de informatievoorziening aan Hilversummers, Hilversummers.nl, aan de BV Hilversummers.nl zonder aanbesteding voor 6 ton. En een geraamde 150.000 op jaarbasis. Dat maakte de gemeente bekend in een mededeling op Tenderned (de aankondiging van vrijwillige transparantie vooraf)

Aanbestedingsexpertisecentrum Pianoo bericht over het vrijwillige transparantie fenomeen:

Daarmee kunt u opdrachten rechtstreeks aan een voorkeurspartij verstrekken (eventueel na een onderhandeling met meerdere in aanmerking komende partijen). […]

U mag deze procedure alleen toepassen als éénvan de onderstaande specifieke omstandigheden van toepassing is. Houd in gedachte dat de toepassing van deze procedure zich beperkt tot zeer uitzonderlijke omstandigheden.

Voorwaarden waaronder het is toegelaten:
A* Er zijn geen of geen geschikte inschrijvingen
B* Maar één bepaalde ondernemer kan de opdracht uitvoeren
C* De opdracht heeft dwingende spoed

A ja dat geschikte inschrijvingen, dat ligt natuurlijk ook een beetje aan jezelf geachte Hilversum, eenmaal besloten niet aan te besteden, krijg je ook geen andere inschrijvingen. Maar 1 ondernemer kan de opdracht uitvoeren, dat is sowieso niet waar. Elke vrouw met een cursus in 1 gratis cms en een echtgenoot die eventjes de site neerzet, kan dit op een achternamiddag in elkaar zetten.

Hilversummers, wordt wakker. De uitgever van Aanbest edingsnieuws wil Hilversummers.nl best maken voor de helft van de 6 ton die dit kennelijk moet kosten. Terwijl het CMS getuige de broncode de gratis en open source Liferay is. Niet heel veel anders dan een van de vele andere gratis CMS’en daar is t niet van maar dat zijn de kosten dus weer niet en van de visuals moet Hilversummers.nl het ook al niet hebben. Wat kost er dan precies 12.500 ecuutjes per maand? (15k/12)

En waarschijnlijk nog een hele schare aan webdevelopers in het hele land die ook wel voor minder dan 6 ton een veel beter alternatief wil maken dan Hilversummers.nl ooit gaat worden. Maar omdat we geen zin hebben in het clientelistische aanbesteden en daar hoe dan ook nooit op inschrijven, maken we het zelfs nog gekker: Hilversum mag het ons onderhands gunnen voor de 15K die daarvoor staat in de Gids Proportionaliteit. Waarom doet die gemeente dat dan niet?

We snappen er “helemaal niks van“. Is Hilversummers.nl soms net zo duurzaam en innovatief als Aanbestedingsnieuws? Onze webdeveloper is al 20 jaar vegetariër! Heel veel duurzamer wordt het niet. We zijn het er helemaal mee eens hoor, dit webdeveloppen van een gemeentepropaganda site is ook werk dat betaald mag worden, maar als je iedere bouwondernemer mee laat doen aan een kansloze wedstrijd de herinrichting van de Kerkbrink naar zich toe te halen, waarom moeten deze webdevelopers dan niet inschrijven met hun E-herkenning op een aanbestedinkje, dat is toch niet te veel gevraagd voor die 6 ton?

De loyaliteit van Hilversum begint zich wel duidelijk af te tekenen, tot 2022 was Broertjes burgemeester van Hilversum en kwamen we deze transparantie in gunningen helemaal niet tegen. Waar dat Mediastad vandaan komt, dat begint zich wel duidelijk af te tekenen. Misschien willen ze daar wel een abonnement op Aanbestedingsnieuws.nl van 3a3 Publishing. Kost 6 ton.

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/309028/publicatie

https://www.pianoo.nl/nl/inkoopproces/aanbestedingsprocedures/eu-specifieke-procedures/onderhandelingsprocedure-zonder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *