Waalre koopt peuterspeelplekken in – Aanbestedingsnieuws

Waalre koopt peuterspeelplekken in

Voor gemeente Waalre heeft woensdag 4 juli 2017 wethouder Hanneke Balk een overeenkomst getekend met Harriëtte Koning, bestuurder van Kinderstad. Ze zetten hun handtekening onder de overeenkomst peuterspeelplekken. Daarmee loopt de gemeente vooruit op de aanbesteding van peuterspeelzalen voortvloeiend uit de Wet harmonisatie kinderopvang.

Na de zomervakantie zijn er geen peuterspeelzalen meer in de gemeente Waalre, omdat zij niet voldoen aan de nieuwe wettelijke kwaliteitseisen. Deze worden gesteld in de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk, die van kracht gaat per 1 januari 2018.

©Waalre , 2017 https://www.waalre.nl/data/images/2/8/3/foto-ondertekening.jpg

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen gebruik kunnen blijven maken van een voorschoolse voorziening, heeft de gemeente Waalre peuterspeelplekken ingekocht bij Kinderstad. Ouders met kinderen op de peuterspeelzaal zijn geïnformeerd over de nieuwe situatie tijdens een informatieavond op 14 juni. De peuterspeelplekken worden vanaf 28 augustus 2017 aangeboden in KC De Wilderen, KC Dondersteentjes en KC Ekenrooi. Ouders betalen een ouderbijdrage, gelijk aan de ouderbijdrage die er nu is voor peuterspeelzaalwerk.

De gemeente financiert peuterspeelplekken alleen voor ouders die geen gebruik kunnen maken van kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Bron: Waalre, 4 juli 2017

Zie eerder:

VNG: Wet harmonisatie kinderopvang betekent aanbesteden peuterspeelzalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *