Voorlopige gunning exploitatie XL Locaties – Aanbestedingsnieuws

Voorlopige gunning exploitatie XL Locaties

Stichting Open Nederland heeft middels een versnelde Europese aanbesteding twee partijen aangetrokken voor de exploitatie van in totaal 8 XL-testlocaties. Hestia zal de testen afnemen op de locaties in Amsterdam, Zwolle, Alkmaar en Groningen en FRWD Business in Den Bosch, Den Haag, Tilburg en Maastricht.

De XL-locaties zijn in opdracht van het ministerie van VWS gebouwd door Loveland Productions BV, dat eerder al vergelijkbare XL-teststraten bouwde. Stichting Open Nederland heeft op verzoek van VWS een aanbesteding uitgeschreven voor de exploitatie van de XL-locaties: het leveren van personeel om de testen te helpen uitvoeren en te verwerken en het zorgdragen voor het schoon en veilig houden van de locaties.

In totaal hadden 8 partijen zich ingeschreven op de aanbesteding. De opdracht is voorlopig gegund aan de twee inschrijvers met de laagste prijs. Partijen moesten daarnaast voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals de juiste IT-capaciteiten en ervaring met ten minste 25.000 afgenomen testen.

nerts
©Can Stock Photo / Mike Lane 45, 2011

Met de XL-locaties kan Stichting Open Nederland snel opschalen wanneer toegangstesten weer breder wordt ingezet. De locaties moeten in de eerste helft van augustus paraat staan.

Beide aanbieders worden aangesloten op een centraal afsprakenportaal. Bezoekers kunnen via www.testenvoortoegang.nl een afspraak maken bij de meer dan 100 testlocaties die via Stichting Open Nederland zijn aangesloten op het portaal.

Bron: Persbericht Stichting Open Nederland, 16 juli 2021

NDR:

Zie eerder over de Stichting Open Nederland op Aanbestedingsnieuws:

Nota over Open house teststraten en testbewijzen gepubliceerd

 

SP vraagt of pilots teststraten wel zijn aanbesteed

Inmiddels over deze aanbesteding is in het Algemeen Dagblad / Tubantia het volgende bericht verschenen:

https://www.tubantia.nl/losser/twents-bedrijf-wint-mega-aanbesteding-en-moet-razendsnel-op-zoek-naar-2100-man-br~aca652eb/

 

Zie over de flexibilisering van het staatssteunrecht eerder op Aanbestedingsnieuws:
http://www.aanbestedingsnieuws.nl/eu-commissie-flexibiliseert-staatssteun-regels-om-corona/

NDR:

Ja wij weten hier echt geen relevante afbeeldingen meer bij die niet vol op het paniekorgel spelen. Dus dan maar weer de otter. Het is trouwens een nerts. Volgende keer weer een bloem.

Zie ook de toelichting bij de afbeelding:

 

Nertsen onderhands geruimd zonder aanbesteding of motivering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *