Volkerrail gaat station Emmen zuid uitbreiden – Aanbestedingsnieuws

Volkerrail gaat station Emmen zuid uitbreiden

In opdracht van de provincie Drenthe legt ProRail met aannemer VolkerRail een extra spoor en een tweede perron aan. Door het nieuwe spoor kan de dienstverlening van de Vechtdallijnen worden verbeterd. Treinen uit beide richtingen kunnen elkaar straks dan passeren bij station Emmen Zuid. Treinreizigers zijn hierdoor minder lang onderweg tussen Emmen en Zwolle.

In de onderdoorgang Nieuw Amsterdamsestraat komen trapopgangen naar de beide perrons. Ook zijn de perrons via hellingbanen bereikbaar. Het nieuwe perron krijgt een wachtruimte in dezelfde stijl als de wachtruimte op het huidige perron. De gemeente Emmen legt een nieuw voorplein aan de zuidzijde aan. Deze werkzaamheden worden in de laatste fase van het project uitgevoerd en staan gapland voor september 2021.

©Emmen 2020

De werkzaamheden vinden hoofdzakelijk overdag plaats. Daarnaast zijn vier perioden gepland waarin aaneengesloten gewerkt wordt. Dan rijden er vanwege de werkzaamheden ook geen treinen. Het gaat dit jaar om het weekend van 8 november. In 2021 volgen de werkzaamheden tijdens het Pinksterweekend, een aantal dagen in de zomer en in het najaar. In december 2021 is het project gereed.

Meer informatie over de werkzaamheden is in de loop van de uitvoering te vinden op www.prorail.nl/emmenzuid(externe link).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *