VNG houdt aanbesteding voor digitale weerbaarheid gemeenten – Aanbestedingsnieuws

VNG houdt aanbesteding voor digitale weerbaarheid gemeenten

Nederlandse gemeenten gaan samen een aanbesteding doen om hun digitale weerbaarheid te verhogen. De aanbesteding maakt deel uit van het programma GGI-veilig. Dat is een van de onderdelen van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur. In het kader van dit plan worden onder meer diensten zoals firewalls, bescherming tegen DDoS-aanvallen en advies rondom security gezamenlijk aangekocht.

Op maandag 5 februari is de marktconsultatie voor GGI-Veilig gepubliceerd. GGI-Veilig, een van de onderdelen van de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI), ondersteunt de gemeente bij het verhogen van de digitale weerbaarheid en het veiliger maken van de ICT-infrastructuur. Om dit mogelijk te maken is een Europese aanbesteding nodig. De marktconsultatie is de eerste stap in dit proces om meer inzicht te krijgen in de huidige markt en is bedoeld voor partijen die oplossingen bieden voor de gevraagde diensten.

De operationele informatiebeveiligingsdiensten die op dit moment onderdeel van de aanbesteding zouden kunnen uitmaken, richten zich op:

a. SIEM/SOC dienstverlening (24/7 monitoring en incident response);

b. DDI (DNS, DHCP, IP Address management);

c. Firewall (incl. micro segmentatie FW en WAF);

d. Mail filtering;

e. Endpoint protection (incl. severs)/ anti-virus, anti-malware;

f. Advanced Persistent Threat Protection (ATP)

g. Anti-DDos

h. Intrusion Detection & Prevention (IDS/IPS);

i. Mobile Device Management (MDM)

j. VPN-management

k. Expertise services

Geïnteresseerde partijen dienen uiterlijk 2 maart 2018 de vragen uit hoofdstuk 4.1 te beantwoorden door middel van het invullen van het separaat bijgevoegde invulformulier. De beantwoording van de marktconsultatie zal geheel gefaciliteerd worden door CTM Solution middels de berichtenbox.

De partijen die de vragen hebben beantwoord zullen een uitnodiging ontvangen voor het geven van een toelichtende presentatie. Deze presentaties staan gepland voor de periode 7 – 9 maart 2018, te Den Haag.

Bron: https://www.da2020.nl/nieuws/marktconsultatie-ggi-veilig-gestart

Zie ook:

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/129403

en

https://eu.eu-supply.com/app/rfq/rwlproposal_s.asp?TID=177221&PID=203318

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *