VMNN wint wmo en leerlingenvervoer regio Kampen – Aanbestedingsnieuws

VMNN wint wmo en leerlingenvervoer regio Kampen

Gemeente Zwartewaterland is samen met de gemeenten Kampen en Staphorst van plan het Wmo- en leerlingenvervoer te laten verzorgen door Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN). Dat bericht de gemeente Zwarteland. Het blijkt te gaan om perceel 3 van de aanbesteding van de Gemeente Zwolle voor maatwerkvervoer 2.

Het contract met de huidige vervoerders loopt tot in 2019. Inwoners die gebruik  maken van leerlingenvervoer of Wmo-vervoer, krijgen ruim voor de start van het nieuwe contract meer informatie thuisgestuurd. In de regio IJssel-Vechtdelta werken een achttal gemeenten de afgelopen jaren intensief samen op het terrein van vervoer. De samenwerking heeft geleid tot een gezamenlijke aanbesteding van het Wmo- en leerlingenvervoer.  Het gaat om Dalfsen, Hardenberg, Olst-Wijhe, Ommen, Staphorst, Kampen, Zwolle en Zwartewaterland.

©BBP 2017

In het gebied van Zwartewaterland, Kampen en Staphorst is het vervoer voorlopig gegund aan VMNN. Andere vervoerders die zich hadden ingeschreven, kunnen nog naar de rechter om in bezwaar te gaan. Als er geen bezwaren zijn, dan ondertekenen de partijen eind februari de definitieve contracten. VMNN verzorgt sinds 1 januari 2017 al het Wmo-vervoer in de vorm van Mijn Taxi Op Maat.

Afgelopen zomer konden vervoerders zich inschrijven voor het regionale vervoerscontract. De deelnemende gemeenten hebben de plannen van de vervoerders beoordeeld. Hierbij is gekeken naar bijvoorbeeld klanttevredenheid, aansluiting op het openbaar vervoer, het verstrekken van reizigersinformatie en innovatie. In het vervoersgebied van de gemeente Zwartewaterland bleek VMNN de inschrijver met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

In de uitvraag vroeg de gemeente om flexibiliteit, en op maat gesneden vervoer, rekening houdend met vrijwilligers-initiatieven. ” Lokale oplossingen zijn het uitgangspunt, het professionele vervoer is de regionale schil hier omheen.”

Bron: Zwarteland, 1 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *