Vital consortium wint ombouw Amstelveenlijn – Aanbestedingsnieuws

Vital consortium wint ombouw Amstelveenlijn

Laatst geupdate op maart 22, 2017 door redactie

De opdracht voor de ombouw van de Amstelveenlijn, de Metrolijn van Amstelveen naar Amsterdam, is voorlopig gegund aan Vital. Vital is een consortium van de VolkerWessels ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail. Dat bericht de Vervoerregio Amsterdam, de opvolger van de stadsregio. De huidige traminfrastructuur wordt vernieuwd en geschikt gemaakt voor de nieuwe trams. Maandag 20 maart ondertekenen de Vervoerregio Amsterdam en Vital het contract.

Bron: Vervoerregio 2017

Die maandag wordt ook bekend gemaakt, welke consequenties de aanbieding van Vital heeft voor de plannen en planning van de vernieuwing van de Amstelveenlijn. De regio heeft gevraagd om drie ongelijkvloerse kruispunten en een nieuw opstelterrein.  Vier aannemers deden mee en zijn tijdens de aanbestedingsprocedure uitgedaagd om een bieding te doen met de beste prijs/kwaliteitverhouding. ‘Kwaliteit’ duidt hier op de meerwaarde die de aannemer kan leveren voor het project, zoals het minimaliseren van hinder voor omgeving, wegverkeer en openbaar vervoer. Vital kwam hier als beste partij uit de bus.

Update 22 maart 2017

VITAL wordt de hoofdaannemer voor de vernieuwing van de Amstelveenlijn. Deze aannemerscombinatie realiseert tussen 2017 en 2020 de ombouw van sneltramlijn 51 tot een hoogwaardige tramverbinding tussen station Amsterdam Zuid en Amstelveen Westwijk. Pieter Litjens (VVD), wethouder openbaar vervoer van Vervoerregio Amsterdam en vertegenwoordigers van VITAL tekenden op maandagmiddag 20 maart 2017 het contract op het hoofdkantoor van de Vervoerregio aan de Jodenbreestraat 25 in Amsterdam. Het is een samenwerkingsverband van 15 gemeenten op het gebied van verkeer en openbaar vervoer.

Het ontbrak op de persconferentie aan pers. Naar het inzicht van de redactie van Aanbestedingsnieuws komen deze persmomenten dan ook erg achteraf, als al het nieuwswaardige er al lang en breed van af is. Voor een fotoverslag van lachende directeuren:
http://www.amstelveenweb.com/nieuws-Het-contract-ombouw-van-de-Amstelveenlijn-is-ond&newsid=293949840

Bron: Vervoerregio Amsterdam, 7 maart 2016

Zie ook:
http://www.amstelveenz.nl/nieuws/vital-wint-aanbesteding-amstelveenlijn.html

https://vervoerregio.nl/artikel/20170306-vernieuwing-amstelveenlijn-voorlopig-gegund-aan-vita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *