Vervoerscentrale PlusOV gooit Gelders leerlingenvervoer overhoop – Aanbestedingsnieuws
KlussenKlussen

Vervoerscentrale PlusOV gooit Gelders leerlingenvervoer overhoop

Een inhouse oplossing voor het regelen van leerlingenvervoer PlusOV in de regio Apeldoorn, levert aan het begin van het schooljaar een klachtenregen op. Zo kregen meerdere leerlingen deze eerste schoolweek niet de chauffeur waar ze op wachtten. Ook is er geen kennismaking met de chauffeur geweest, die voor kinderen met een achterstand erg belangrijk is. Dat geldt met name voor gemeenten die nieuw aangesloten zijn op de centrale van PlusOV. Naast Apeldoorn gaat het dan om de gemeenten Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Volgens directeur Andreas Noordam heeft dat te maken met veel mutaties op het laatste moment. “Doordat het aantal mutaties “overweldigend” was, konden de lijsten pas laat door PlusOV aan de vervoerders worden doorgegeven. Hierdoor konden de bestuurders vervolgens pas laat hun planningen maken”, zo laat Noordam weten tegenover RTV Oost.

Tegenover het Algemeen Dagblad wijst mevrouw de Ruiter, moeder van de niet-ingeplande dochter Suus naar het aanbesteden: “Ik vind het treurig, het geeft zoveel onrust voor een kind met een ontwikkelingsachterstand. Het gaat al tien jaar goed. Nooit iets te klagen gehad en dan wordt alles door zo’n Europese aanbesteding overhoop gegooid”, aldus Liesbeth de Ruiter.

 Waar mogelijk zet taxichauffeur Witteveen oude chauffeurs weer terug op de lijn.
Bron: PlusOV/de Stentor/RTV OOst, 22 augustus 2017
Zie ook:
https://www.destentor.nl/deventer/plusov-weer-niet-klaar-voor-eerste-schooldag-vanmorgen-kwam-er-geen-chauffeur~a1b1fa41/
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1 thought on “Vervoerscentrale PlusOV gooit Gelders leerlingenvervoer overhoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *