Versteeg uit Utrecht gaat Dongeschool verbouwen – Aanbestedingsnieuws

Versteeg uit Utrecht gaat Dongeschool verbouwen

Aannemer Versteeg uit Utrecht gaat de Dongeschool verbouwen. De Dongeschool is een in Amsterdamse School-stijl opgetrokken monumentaal bouwwerk. Stichting openbaar onderwijs aan de Amstel: OOadA heeft middelen toegekend gekregen om de Scholenaccommodatie Dintelstraat ingrijpend te renoveren. Kortheidshalve wordt gesproken van de Vernieuwbouw Dongeschool. De Dongeschool is een openbare school in de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid.
Het klassieke schoolgebouw in Amsterdamse Schoolstijl verkeert nog steeds in de oorspronkelijke staat. Het schoolgebouw scoort kwalitatief slecht en voldoet functioneel niet. De Dongeschool wil een IKC vormen met de huidige partners Dynamo (voor VVE en KDO) en Dons Kinderopvang voor de buitenschoolse opvang (BSO). De aanwezige gymzaal wordt ook aangepakt.
©Dongeschool 2022
De geraamde waarde van het project is €21 miljoen, de opdracht is echter gegund voor €22,5 miljoen. De opdracht is voor 80% gegund op prijs, kwalitatieve factoren wogen voor in totaal 20% van de opdracht mee, verdeeld over de visie op het bestek, visie op de vervolgopdracht en de kwaliteit van de werkvoorbereiding. In totaal waren er slechts 2 inschrijvingen ontvangen, het andere bod bedroeg €23,5 miljoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *