Verhart Groen B.V. wint groenonderhoud Diamant groep Tilburg – Aanbestedingsnieuws

Verhart Groen B.V. wint groenonderhoud Diamant groep Tilburg

Familiebedrijf Verhart Groen B.V. uit Montfoort (provincie Utrecht) heeft een Tilburgse opdracht gewonnen voor hovenierswerkzaamheden (letterlijk volgens de Tender “knippen hagen”. De opdracht is uitgeschreven door de Diamant Groep, een instelling voor sociale werkvoorziening.

Dat maakt de opdracht wel bevreemdend. Diamant Groep heeft, als sociale werkplaats zelf 450 man in huis in het bedrijfsonderdeel  Groen Xtra. Dat onderdeel heeft volgens de website van de Diamant Groep: 500.300 m2 aan heggen geknipt.

De totale geraamde waarde van de Raamovereenkomst, op basis van de maximale contractduur van 3 jaar en 8 maanden bedraagt circa € 750.000,- exclusief BTW.  750k : 3 : 450 is 555 euro per jaar voor de heg knippen. Hoeveel heg verwacht de Diamant Groep dat daarmee geknipt wordt? Nu we weten dat per persoon gemiddeld: 500300: 450 = 1111m2 heg wordt geknipt;.

Voorbeeld van snippergroen Foto: ©Gemeente Alphen a/d Rijn

Verhart Groep is overigens goed bezig in de omgeving van Amsterdam Westpoort waar het bedrijf poelen heeft gegraven ter bescherming van de rugstreeppad. Zie voor toelichting en foto’s https://www.facebook.com/VerhartGroenBV/?locale=nl_NL

https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/296474/publicatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *