Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoekt waterwagen – Aanbestedingsnieuws

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zoekt waterwagen

Waterwagen. Foto: © VR Midden- en West-Brabant

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant beschikt over momenteel over twee watertankwagens (post Zundert en Bergen op Zoom). De Veiligheidsregio heeft het voornemen om een watertankwagen 8×2 met gestuurde voor- en na loopas aan te schaffen voor de post Breda. In verband met de uniformiteit en uitwisselbaarheid gaat de voorkeur uit naar een zo identiek mogelijk voertuig. Een consistent wagenpark vergemakkelijkt logistiek, training, onderhoud en interoperabiliteit.
Het voertuig is bedoeld om water te pendelen bij groteren incidenten waar veel water nodig is. Deze waterwagen overbrugt de tijd tot dat er groot watertransport gerealiseerd is. De watertankwagen moet zelfstandig water in korte tijd kunnen innemen en afgeven. Wij gaan uit van een zo groot mogelijke tank op een vast chassis waar ook een pomp op geconstrueerd is. Het voertuig moet optioneel uitgerust kunnen worden met een blusmonitor en rijdend kunnen spuiten.

De waterwagen moet geleverd worden uiterlijk in het eerste kwartaal van 2026. Levering onderdelen en garantie tijdens de gebruikersperiode van tenminste 15 jaar. Optioneel onderhoud voor één waterwagen 8×2 voor 15 jaar. Het onderhoud is jaarlijks opzegbaar met een opzegtermijn van drie maanden.

Bron: Tenderned vrijdag 28 juni 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/341115

Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 1 juli 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *