Van Hattum en Blankevoort en Boskalis aan de slag in Vught – Aanbestedingsnieuws

Van Hattum en Blankevoort en Boskalis aan de slag in Vught

Aannemer Van Hattum en Blankevoort gaat samen met Boskalis Nederland het verdiepte spoor in Vught aanleggen. Dit is vandaag, op 11 juni, bekend gemaakt. De aanleg van het verdiepte spoor in Vught is het grootste contract binnen het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Den Bosch – Vught.

Het contract is ook bijzonder, omdat de aannemers samen gaan werken met ProRail in een alliantie, genaamd Vught Verdiept. Door deze samenwerking is er een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor onder andere het budget en de risico’s die binnen deze opgave vallen.

Ton Bierbooms, projectmanager bij ProRail: “Ik ben trots dat we een partij hebben gevonden die zo’n grote klus voor ons gaat uitvoeren. We hebben condities gecreëerd, waarbij zowel onze belangen, als die van de aannemer bij elkaar komen.”

ProRail past het spoor aan tussen Den Bosch en Vught om in de

©Prorail 2024

meer treinverkeer mogelijk te maken. Tussen Den Bosch en Vught Noord komt een vierde spoor. En in Vught leggen we de twee sporen richting Eindhoven verdiept aan. Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Den Bosch – Vught is een ingrijpend project voor de omgeving. Dat komt omdat er meer (goederen)treinen gaan rijden en de bouw zo’n zeven jaar gaat duren.

Bron: Prorail 11 juni 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *