Van Gelder vernieuwt riool in Genemuiden – Aanbestedingsnieuws

Van Gelder vernieuwt riool in Genemuiden

Van Gelder heeft een opdracht gepubliceerd om het riool in Genemuiden te vervangen. Ook de bestrating wordt ermee vernieuwd. Gemeente Zwartewaterland heeft opdracht gegeven voor de aanbesteding, waarmee circa €1 miljoen gemoeid is.

De Jan van Arkelstraat in Genemuiden wordt voorzien een nieuw riool voor regenwater en de bestrating wordt vernieuwd. De Jan van Arkelstraat wordt ingericht als een voor iedereen toegankelijke verbinding tussen Binnenlanden-west en het centrumgebied. Denk hierbij aan brede trottoirs, routemarkeringen, rustplekken, snelheid remmende maatregelen en een groene en leefbare uitstraling. Ook de riolering wordt aangepakt Aann

©Van Gelder 2021

emingsmaatschappij Van Gelder voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de
gemeente Zwartewaterland.

De rijbaan van de Jan van Arkelstraat wordt vanaf september opnieuw ingericht, zowel onder de grond als erboven. Wij brengen een nieuw riool aan voor regenwater. Achter
elkaar voeren wij daarom de volgende werkzaamheden uit, in fases:
– Weghalen van het bestaande bestrating
– Riolering aanbrengen
– Aanvullen en aanbrengen fundering
– Aanbrengen bestrating

Bewoners kunnen de werkzaamheden volgen via een app. De werkzaamheden zijn namelijk te volgen via de Van Gelder Werk in Uitvoering app.

De gemeente bericht over het plan:

De Jan van Arkelstraat wordt ingericht als een voor iedereen toegankelijke verbinding tussen Binnenlanden-west en het centrumgebied. Denk hierbij aan brede trottoirs, routemarkeringen, rustplekken, snelheid remmende maatregelen en een groene en leefbare uitstraling. Ook de riolering wordt aangepakt. In de Jan van Arkelstraat (vanaf de kruising met de Sportlaan tot en met de kruising in de Simondstraat) leggen we een gescheiden rioolstelsel aan. Hiermee verminderen we de kans op wateroverlast. een gescheiden rioolstelsel heeft een buis voor afvalwater en een buis voor regenwater. Het vieze afvalwater gaat via rioolbuizen naar de rioolzuivering. Het veel schonere regenwater wordt geloosd op oppervlaktewater.

Bewoners hebben over het plan mee gedacht. Zij willen vooral een veilige omgeving die geschikt is voor ouderen.

Hermien pleit voor een weg met zo min mogelijk obstakels, veilige oversteekplaatsen, een bankje waarop mensen even kunnen uitrusten en een zo breed mogelijk trottoir. “Sommige maatregelen zijn heel simpel. Denk aan de kleur van de stenen die je gebruikt. Dementerende mensen zien zwarte tegels aan voor een gat. Daarom houdt de gemeente bij de bestrating rekening met de kleur. Zo haal je een onveilig gevoel weg.”

Uiteindelijk doel is dat bijvoorbeeld de bewoners van De Meente op een prettige manier naar het centrum of andere voorzieningen kunnen. Ook moet de Jan van Arkelstraat een aantrekkelijk gebied worden om even een praatje te maken of te genieten van een mooie dag. “Het is heel goed dat de gemeente burgers en organisaties betrekt bij dit soort plannen. Die beschikken immers over waardevolle kennis. Bovendien profiteert eigenlijk iedereen van maatregelen die je voor een bepaalde doelgroep neemt. Straks is de Jan van Arkelstraat voor iedereen veiliger.”

©Genemuiden 2021

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *