Utrecht kiest 4 architecten voor de ontwikkeling van HUQ gebouw – Aanbestedingsnieuws

Utrecht kiest 4 architecten voor de ontwikkeling van HUQ gebouw

Aan de Croeselaan, tegenover het Beatrixgebouw, op de plek waar nu een heuvel met gras en bomen ligt, wil de stad Utrecht een gebouw laten ontwikkelen met een mix van wonen, werken, ontspanning, cultuur en horeca. Bij de ontwikkeling en de bouw heeft de stad hoge ambities en wensen voor duurzaamheid, groen en gezondheid van dit nieuw te ontwikkelen stadsdeel. Het gebouw moet een landmark worden vergelijkbaar met de Domtoren. Voor het ontwerp en de ontwikkeling ervan heeft de stad na een aanbesteding 4 partijen uitgekozen.

Het gaat om een locatie aan de Jaarbeurszijde van het station die een bouwvolume biedt van 50.000 tot 70.000 m2.  Na een aanbesteding is de opdracht gegund aan 4 consortia: G&S Vastgoed/KondorWessels Projecten/BNP Paribas Real Estate, Hines/MRP/KCAP, NEOO/Wessels Zeist en Zhonghongjian (Holland)/Beijing Jingaogang Group.

HUQ-project Utrecht kop jaarbeurs

De aanbesteding bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde zijn partijen uitgenodigd hun visie te geven op de ontwikkelopgave. Vervolgens zouden er drie partijen geselecteerd worden, waarmee in dialoogronden de visie wordt uitgewerkt tot een ontwerp, dat in zomer 2017 gereed moet zijn en gegund kan worden. Dat zijn er dus uiteindelijk vier geworden. Rond de zomer zal onder deze vier consortia een winnende partij worden geselecteerd. De bouw zal dan naar verwachting starten in 2019.

Wethouder Victor Everhardt: “Maar liefst twintig combinaties van ontwikkelaars, beleggers, architecten en adviseurs hebben in een visie van tien kantjes aangegeven hoe en waarom zij juist deze locatie willen ontwikkelen. De inzendingen waren van hoge kwaliteit. De lat ligt op deze plek ook hoog: architectuur, duurzaamheid, gezondheid, groen en levendigheid spelen allemaal een belangrijk rol. Healthy Urban Quarter is het eerste project dat in het nieuwe deel van het centrum –het Beurskwartier– gebouwd zal worden.”

Bron: CU2030, 21 februari 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *