USE gaat op Vliegveld Twente baanverlichting met LEDs testen – Aanbestedingsnieuws

USE gaat op Vliegveld Twente baanverlichting met LEDs testen

USE System Engineering (onderdeel van TKH Group) heeft op 19 juli jl. een intentieovereenkomst getekend met Twente Airport. USE  gaat op het vliegveld in het voorjaar van 2018 een experience centre, vestigen. Naast shelter B520 wordt de taxitrack ook de testlocatie voor een innovatief baanverlichtingssyteem van USE voor vliegvelden (Airfield Ground Lighting, AGL) met LED lampen.

©WikiCommons
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Landing_at_Zurich_International_Airport.jpg

Hans van der Kuil (directeur USE) zegt zeer bewust voor Twente Airport gekozen te hebben: “Op Twente Airport weten we dat we in een omgeving werken waar innovatie en hightech technologie hoog in het vaandel staan en waar uitstekende mogelijkheden zijn om te testen. Belangrijke faciliteiten als een operationeel vliegveld en een operationele heliport zijn voor ons essentieel. En natuurlijk zijn zowel wij als USE als  de TKH Group blij dat we als regionale bedrijven, Twente nog meer kunnen stimuleren als kennisregio”.

USE System Engineering gaat daarnaast een aantal AGL trace’s aanleggen om 24/7 vanuit de vestiging op het vliegveld de resultaten te monitoren, te meten en te voeden. AGL is een visueel hulpmiddel dat wordt gebruikt bij alle weersomstandigheden en operaties door piloten van vliegtuigen voor efficiënte en veilige landingen. Daarnaast biedt de technologie voor luchthavens een ingebouwd ‘asset managementsystem’ voor efficiënte en kosteneffectieve onderhoudsfuncties, planning en werking van het AGL-systeem.

Overijssel is blij met de aanschaf. “Vliegen, vestigen en testen, dat zijn de pijlers onder Twente Airport.  Met de komst van USE voegen wij een nieuw succes toe”; aldus Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel.  “Mooi om te constateren dat ook dit innovatieve bedrijf de ontwikkelmogelijkheden ziet die het terrein biedt. Daarbij gaat het zowel om de beschikbare ruimte als om de aanwezigheid van specialistische kennis in de directe omgeving. Uiterst belangrijk voor bedrijven om zich te ontwikkelen en daarmee de regionale economie te versterken.”

Bron: Twente Airport, 19 juli 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *