Twenterand gaat minder maaien

Vanaf dit jaar gaat de gemeente Twenterand ongeveer 12 hectare grasvelden anders onderhouden. De gemeente gaat het maaien terugbrengen naar 2 keer per jaar en voert het maaisel af.

Ook gaat Twenterand op bepaalde locaties in de gemeente bermen en delen van grasvelden inzaaien met meerjarige bloemenmengsels. Wethouder Engberts: “Dit ziet er niet alleen fraai uit maar de bloemen zijn ook belangrijk voor allerlei insecten, vogels en andere dieren als voedselbron of als schuilplek. Dit alles doen we om de biodiversiteit in de kernen te vergroten.”

`Een woordvoerder van Twenterand laat weten “Dat doen we in de zomer en in het najaar. Het gemaaide gras voeren we af. Hierdoor wordt de bodem minder voedingsrijk en komen er ecologisch interessantere plantensoorten. Deze plantensoorten zijn belangrijk voor veel verschillende insecten, waaronder bijen die het de laatste jaren moeilijk hebben. Ook gaan we op bepaalde locaties in de gemeente bermen en delen van grasvelden inzaaien met meerjarige bloemenmengsels. Die omgeving is aantrekkelijk voor allerlei insecten zoals vlinders en bijen, maar ook voor grotere dieren zoals egels en de patrijs. De bermen worden door de vele bloemen bovendien ook mooier om te zien.”

Bron: Twenterand, 18 april 2018

redactie Auteur

Geef een reactie