TU/e wint wedstrijd auto’s op zonne-energie – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

TU/e wint wedstrijd auto’s op zonne-energie

Het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is voor de derde keer de winnaar van de Cruiser Class (voor wedstrijd praktische zonneauto’s) tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Het doel van de Cruiser Class is om tijdens de 3.022 kilometer van Darwin naar Adelaide zoveel mogelijk personen, zo energiezuinig mogelijk te vervoeren. De eerste plaats werd behaald dankzij een gemiddelde van 3,4 personen per kilometer, met een verbruik van 48 kilowattuur (kWh).

Op zaterdag werd de zonneauto ‘Stella Vie’ gekeurd door een jury, als laatste onderdeel van de Cruiser Class tijdens de Challenge. Ook hier gooide het team hoge ogen, door onder andere moeiteloos een fiets in te laden in de kofferbakruimte. Ook de stoelen van vegetarisch leer en de mogelijkheid een kinderzitje te installeren en een bijbehorende app die zonnige parkeerplaatsen aanraadt, gooiden hoge ogen bij de jury. Daarnaast is het de eerste zonne-auto die een vier-wielaandrijving heeft.

©Bart van Overbeeke

Solar Team Eindhoven benadrukt met deze titel haar visie: de auto van de toekomst is er een op zonne-energie. “Het team is ontzettend trots en blij,” aldus teammanager Wout Gubbels. “Hoewel de winst overduidelijk bij Eindhoven terecht zou komen, was het zaak om als team de finish in Adelaide te bereiken. Het is extra mooi om alleen al op basis van de punten voor de meest superefficiënte auto te winnen.”

De uitslag werd vandaag omstreeks 11:00 uur Nederlandse tijd officieel bekend gemaakt door de organisatie. Eindhoven is één van de drie Nederlandse teams en schaart zich met de winst naast de andere Oranje nummer 1. Het team uit Delft won dit jaar de Challenger klasse, waar éénpersoons zonneauto’s racen om de snelste tijd. Zij arriveerden op donderdagmiddag lokale tijd al in Adelaide. Het team van Technische Universiteit Twente werd vijfde.

Bron: Tu/E, World Solar Challenge, 16 oktober 2017

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *