Trent Glasvezel wint dark fiber netwerk Openbaar onderwijs Zwolle – Aanbestedingsnieuws

Trent Glasvezel wint dark fiber netwerk Openbaar onderwijs Zwolle

TReNT Glasvezel heeft een aanbesteding gewonnen om een dark fiber netwerk te realiseren voor Openbaar Onderwijs Zwolle en regio (OOZ). Dit netwerk zal ruim dertig locaties bedienen, variërend van basisscholen tot voortgezet onderwijs, inclusief speciaal onderwijs. Voor een periode van minstens tien jaar zullen de mensen van TReNT Glasvezel een compleet dark fiber glasvezelnetwerk leveren aan deze onderwijsinstelling. Het opleveringsproces is inmiddels feestelijk van start gegaan met een taartmoment en uiterlijk augustus volgend jaar zal het volledige netwerk operationeel zijn.

Bron: Wikicommons

OOZ verzorgt openbaar onderwijs in Zwolle en omstreken, op 37 scholen met meer dan 2.000 medewerkers en ongeveer 12.300 leerlingen verspreid over 10 gemeentes. De scholen zijn verheugd om OOZ aan onze klantengroep toe te voegen en kijken uit naar een succesvolle samenwerking! Met deze aanbesteding investeren we in een fijnmazig netwerk in Zwolle en omgeving.

Eerdere projecten omvatten onder andere De Onderwijsspecialisten, ROC van Twente, en Achterhoek VO. Deze instellingen maken al jaren gebruik van een dark fiber ring met 20 of meer aangesloten locaties.

Bij TReNT is men er trots op dat zij

betrouwbare en toekomstbestendige glasvezeloplossingen kunnen bieden die bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het onderwijs in Nederland.

Bron: Trent Glasvezel, 30 mei 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *