Toch maar brandstof doelmatig inkopen – Aanbestedingsnieuws

Toch maar brandstof doelmatig inkopen

Zoals elk jaar wordt er ook dit jaar weer een bevrijdingsroute gehouden, waarbij de oud-gedienden van het 101e Airborne divisie en andere WOII veteranen in oude jeeps rondtrekken van Bayeux, langs alle bevrijde plaatsen. De veteranen, elk jaar worden het er minder, komen net als in de oorlog over de brug bij Lommel het land binnen op de Valkenswaardse Luikerweg, staan stil bij alle begraafplaatsen van hun oude strijdmakkers en rijden vandaar naar Eindhoven en zo verder naar Arnhem.

©IMGFLIP 2019
https://imgflip.com/i/398iwn

De optocht is al decennia zo geregeld, en een best grootse happening. Overal langs de route wordt het bevrijdingsvuur aangestoken, er is een wielerwedstrijd, gedichten van middelbare scholieren, podia en die optocht van oude Willys MB, Poolse, Canadese en Amerikaanse bevrijders van rond de 90, die zich het als de dag van gisteren herinneren, het is moeilijk om er geen brok van in je keel te krijgen.

Wat zou er dan mooier zijn, dan dat die jeeps rondrijden op biodiesel? Het Eindhovense VVD-raadslid bracht dit in een motie, naar het college.Politiek kun je daar altijd goed mee scoren, doe je het eindelijk eens politiek correct als VVD door hartstikke hip en trendy bij de milieufreaks aan te sluiten. Waarom niet? Een schande dat het nog niet allang gebeurt.

Maar maar maar, die biodiesel is toch gewonnen van sojaboon, waar de Amazone wordt verbrand, en anders wel van palmolie, wat nóg meer CO2 uitstoot of raapzaadolie, zodat de slaolie zo duur is dat je de tomaatjes alleen nog kan steengrillen. Biodiesel is helemaal niet groen, maar dat maakt de VVD niet uit, net als met de warmtepomp. Waarheid, wat doet dat er toe. Het gaat erom, dat het stemmen trekt.

Hilariteit alom, nu blijkt dat je de noodzaak van doelmatig inkopen, toch niet altijd kan ontlopen. Zie verder:

https://www.ed.nl/eindhoven/vvd-vragen-over-biodiesel-in-bevrijdingstocht-eindhoven-een-beetje-dom~a8e02735/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *