Tilburg plaatst tweede aanbesteding voor renovatie stadhuis – Aanbestedingsnieuws

Tilburg plaatst tweede aanbesteding voor renovatie stadhuis

Op TenderNed is een nieuwe aanbesteding geplaatst voor de renovatie van het stadhuis van Tilburg. Bij een eerdere aanbesteding voor dezelfde opdracht is de opdracht ingetrokken nadat de enige 2 inschrijvers ver boven de prijs van de gemeente hadden ingeschreven, met 4 en 7 miljoen.

Brabants Dagblad berichtte dat het om BAM en VolkerWessels ging die als enige partij nog in de race waren voor de renovatie van stadskantoor 1. Eerder zijn Van Eesteren en Heijmans afgehaakt in verband met de vertraging in de besluitvorming. De gemeente Tilburg gaat het huidige Stadskantoor 1 aan het Stadhuisplein 130 in Tilburg vernieuwen.

Na een raadsvergadering op 7 maart 2017 is het plan voor de renovatie veranderd. Met de renovatie moet het stadskantoor duurzamer worden. Door een combinatie van LED-verlichting, zonnepanelen en energiezuinige installaties worden de energiekosten van het nieuwe stadskantoor fors lager dan de huidige energielasten. De aanbestedingsleidraad vraagt in kerncompetentie C om ervaring met het op een vakkundige en regelmatige wijze uitvoeren van minimaal één utilitair werk, waarbij de BREEAM systematiek is toegepast en waarbij het gerealiseerde gebouw tenminste het BREEAM certificaat Very Good heeft behaald.

© Tilburg 2017

Er komt geen referendum waar eerder sprake van was, het raadsbesluit van 21 september 2015 komt te vervallen, daarnaast was er het faillissement van V&D, in plaats waarvan nu het Canadese Hudson’s Bay is gevestigd en een nieuw afsprakenkader met Wereldhave (vastgoedeigenaar) en de komst van Primark naar Tilburg. Kort gezegd betekent dit dat:
– Er minder vierkante meters winkelruimte komen.
– De omvang van het gebouw anders wordt dan in september 2015 door de raad is vastgesteld.
– Er meer groen komt in de openbare ruimte.
– In samenwerking met Wereldhave wordt onderzocht hoe de verbinding tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage eruit komt te zien.

De sloop van Stadskantoor 1 aan het Stadhuisplein start op 1 november 2017. Met de ‘sloop’ wordt het gereed maken van het gebouw voor de renovatie tot nieuw Stadhuis met winkels bedoeld. Die opdracht is gegund aan Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken.  Het gedeelte van de voormalige stadswinkel wordt gesloopt, en het gebouw wordt daarvoor van binnen gestript en ontdaan van binnenwanden, vloerbedekking, plafonds en installaties. In het gebouw is asbest aanwezig, dit wordt direct verwijderd. Uiteindelijk blijft alleen het betonnen casco van het gebouw over. In totaal gaat het om (totaal ca 16.000 m2 BVO). In maart 2018 moeten de sloopwerkzaamheden zijn afgerond.

Bron: TenderNed, 1 november 2017

Zie:

De nieuwe aanbesteding voor de renovatie: https://www.tenderned.nl/tenderned-web/aankondiging/detail/samenvatting/akid/65c545e25acb2f442526b787e7789fe2

https://www.tilburg.nl/actueel/gebiedsontwikkeling/kernwinkelgebied/veelgestelde-vragen-sloop-stadskantoor-3-en-bouw-primark/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *