Tijdelijke sanitaire voorzieningen – gemeente Utrecht – Aanbestedingsnieuws

Tijdelijke sanitaire voorzieningen – gemeente Utrecht

Bron: Pixabay Alexas Photos https://pixabay.com/nl/kikker-mobiele-telefoon-toilet-loo-914131/

De gemeente Utrecht heeft het voornemen maximaal twee overeenkomsten af te sluiten voor de aanbesteding tijdelijke toiletvoorzieningen. De aanbesteding wordt verdeeld over twee percelen, wetende:
● Het per dag wegzetten en ophalen van tijdelijke toiletvoorzieningen op dagmarkten;
● Voor langere (langere tijd wil zeggen meerdere aaneengesloten weken per jaar) tijd wegzetten van de tijdelijke toiletvoorzieningen in parken.

Ledigen en schoonmaken van de units 4x per week. Opschalen van ledigen- en schoonmaakfrequenties naar dagelijks tijdens zonnige en zeer warme dagen/perioden (10 weken per jaar). (Uitgangspunt van zonnige en zeer warme dag is de  weersverwachting van 25+ graden Celsius gemeten in De Bilt).

Perceel 1 – Het per dag wegzetten en ophalen van tijdelijke toiletvoorzieningen op dagmarkten.
Binnen de gemeentegrenzen worden verschillende dagmarkten wekelijks georganiseerd. Hiervoor dienen tijdelijke toiletvoorzieningen op de dag van de markt tijdig (tijdig wil zeggen het toilet gebruiksklaar bij de opbouw van de markt) geleverd te worden. De sanitaire voorziening wordt uitsluitend gebruikt door marktkooplieden.
Perceel 2 – Voor langere tijd wegzetten van de tijdelijke toiletvoorzieningen in parken en ledigen en schoonmaken van de units
Gemeente Utrecht is voornemens om op een aantal parklocaties definitieve toiletvoorzieningen te realiseren. Vooruitlopend hierop worden alvast in de zomermaanden (vanaf 1 april tot eind oktober) tijdelijke sanitaire voorzieningen geplaatst. Tevens worden er ook tijdelijke sanitaire voorzieningen geplaatst op druk bezochte locaties door de gehele stad. Standaardschoonmaak bestaat uit 4x/week ledigen en reinigen. Bij zeer warme en zonnige dagen is opschaling naar dagelijkse lediging en schoonmaak gewenst/noodzakelijk.

De gemeente verwacht over de gehele looptijd van de raamovereenkomsten tijdelijke sanitaire voorzieningen af te nemen met
een verwachte totale waarde van €720.000,-. Deze opdracht wordt gegund aan de inschrijver die voldoet aan alle gestelde eisen en die de inschrijving heeft ingediend met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dit houdt in dat, na toetsing op geschiktheidseisen en uitsluitingsgronden uw inschrijving op zowel de kwaliteit als op prijs beoordeeld wordt. De af te sluiten overeenkomsten hebben een looptijd van initieel twee jaar en kunnen daarna tweemaal  met één jaar verlengd worden.

Bron: Tenderned zondag 1 januari 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/284101

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *