TenderNed verwerkt inschrijvingen ongelijktijdig – Aanbestedingsnieuws

TenderNed verwerkt inschrijvingen ongelijktijdig

TenderNed verwerkt aanmeldingen en inschrijvingen ‘asynchroon’. Hierdoor wordt het systeem niet overbelast bij gelijktijdige kluissluitingen. Voorheen werden gelijktijdige aanmeldingen/inschrijvingen ook gelijktijdig verwerkt. Nu worden de aanmeldingen/inschrijvingen na indiening (voor de sluitingstijd) in een wachtrij geplaatst en één voor één verwerkt.

Hiermee wordt voorkomen dat ondernemers bij piekbelasting hun aanmelding/inschrijving niet kunnen afronden. Zolang de verwerking nog niet is afgerond, kan de aanbestedende dienst de “digitale kluis” nog niet openen. “In de regel zal dit nooit lang duren”, zo laat TenderNed weten in een update-bericht.

Ondernemers ontvangen nu een bericht na het succesvol versturen van de aanmelding/inschrijving. Zodra de onderneming de aanmelding/inschrijving afrondt met de SMS-transactiecode, ontvangt zij een bericht als bewijs van de aanmelding/inschrijving. Dit bericht bevat nu, naast de bevestiging van de aanmelding/inschrijving, een unieke code. TenderNed adviseert ondernemingen om dit bericht goed te bewaren mocht er toch onverhoopt een storing optreden.

De aanbestedende dienst is dus weer volledig vrij in het bepalen van de datum en het tijdstip van de kluissluiting. Het zogenoemde ‘asynchroon verwerken’ is de laatste maatregel die genomen is naar aanleiding van de storingen van vorig jaar september en oktober als gevolg van piekbelasting van het systeem. De storingen vonden plaats tijdens piekmomenten, tijdstippen waarop veel ondernemers in een kort tijdsbestek veel documenten aan het systeem aanbieden ter verwerking.

Bron: TenderNed, 21 april 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *