Tenderned laat aanbestedende dienst geschiktheidseisen niet meer kiezen – Aanbestedingsnieuws

Tenderned laat aanbestedende dienst geschiktheidseisen niet meer kiezen

De aanbestedende dienst neemt in deel IV van de UEA-module niet langer de afzonderlijke selectiecriteria (geschiktheidseisen) waaraan een onderneming moet voldoen op. In plaats daarvan is één automatisch vinkje opgenomen voor alle geschiktheidseisen, dat de aanbestedende dienst niet kan de-selecteren. Hiermee laat de aanbestedende dienst de onderneming verklaren dat die voldoet aan alle geschiktheidseisen die in de aankondiging en/of bijbehorende aanbestedingsstukken staan gesteld.

“TenderNed sluit hiermee aan op de Aanbestedingswet, art. 2.84.”, zo bericht TenderNed, waaruit je ipso facto zou kunnen afleiden dat dit hiervoor niet het geval was. Daarover bericht TenderNed niet.

De wijziging heeft ook gevolgen voor de ondernemer. Door de wijziging ziet de onderneming bij de Eigen Verklaring in haar dashboard geen afzonderlijke geschiktheidseisen meer. Zij heeft uitsluitend de mogelijkheid om aan te vinken of zij voldoet aan alle gestelde geschiktheidseisen. Het wordt dus een alles/niets situatie voor wat betreft geschiktheidseisen, van de ondernemer.

TenderNed bericht verder dat het dit jaar de software vooral gaat verbeteren. Dat “neemt dit jaar een groot deel van de ontwikkel- en beheeragenda van TenderNed in beslag. Deze release worden aanpassingen doorgevoerd in de functioneel beheermodule. Voor gebruikers levert dit nog geen zichtbare wijzigingen op. Toch is het een belangrijke stap naar een robuustere applicatie, waarin we gemakkelijker en dus sneller wijzigingen kunnen doorvoeren.”

Bron: TenderNed, 27 maart 2017


Noot redactie AN: Deze week volgt bij Aanbestedingsnieuws een gerelateerd artikel over compliance voor ondernemers bij het invullen van geschiktheidseisen. Hou het in de gaten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *