Tenderned: “Inkopers houden deze zomer meer rekening met ondernemers” – Aanbestedingsnieuws

Tenderned: “Inkopers houden deze zomer meer rekening met ondernemers”

Oei pas maar op dan voor in de herfst. Maar nee bedoeld is rekening houden met de zomervakanties. Het analyseteam van TenderNed zocht uit of bij het aanbesteden deze zomer meer rekening wordt gehouden met de vakantie van (potentiële) inschrijvers. Hamvraag is of er in de zomervakantie van 2024 meer of minder kluissluitingen gepland dan vorig jaar.

©Zaz 2020/2024

Goed nieuws: ten opzichte van vorig jaar ziet het analyseteam een daling van bijna 4 procentpunten. Opvallend is de piek aan kluissluitingen op 2 september, de eerste dag na de zomervakantie.

“Een mooie verbetering, maar het kan nog beter. Uitgaande van goed opdrachtgeverschap zouden er in de ideale situatie geen kluissluitingen in de vakantieperiode vallen.” Op 2 september, de eerste dag na de zomervakantie, zijn er bovengemiddeld veel kluissluitingen. Dit ligt verder boven het gemiddelde van vorig jaar.

Tenderned meldt verder:

Een paar aanbestedende diensten vallen op:

  • Het aantal kluissluitingen in de vakantieperiode van gemeente Rotterdam daalt met 76%, van 17 kluissluitingen in 2023 naar 9 in 2024.
  • De politie gaat van 7 kluissluitingen in de zomervakantie van 2023 naar slechts 2 kluissluiting in 2024.
  • De gemeente Haarlemmermeer heeft in de onderzochte periode 8 aanbestedingen lopen, waarvan de kluissluiting in slechts een geval in de zomervakantie valt. Vorig jaar waren dat 3 aanbestedingen met 3 kluissluitingen. Een forse verbetering dus dit jaar!
  • Het Rijksvastgoedbedrijf besteedt in deze periode meer dan 2 keer zoveel aan dan in het voorgaand jaar, maar het aantal kluissluitingen in de vakantieperiode halveert.

Bron : Tenderned, 3 juli 2024

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *