Tenderen op tijd in Australië – Aanbestedingsnieuws
MobileMobile

Tenderen op tijd in Australië

Tesla werkt samen met Franse energieleverancier Neoen in opdracht van de Zuid-Australische overheid aan een reuze-batterij. Het moet de grootste batterij ter wereld worden, van 129 megawatt. De batterij dient voor het opvangen van stroomuitval en windstilte bij windenergie.

De batterij moet in 100 werkdagen ontwikkeld worden. Als het niet lukt, schenkt Tesla-directeur de batterij.  Na een grote stroomuitval kreeg de Australische overheid kritiek voor het blijven hangen in fossiele brandstoffen.

Met hernieuwbare energie is levering minder een probleem, in het bijzonder wanneer er voldoende accu’s zijn om de stroom op te vangen voor tijdens daluren. Ook kunnen prijspieken worden opgevangen, waardoor er een grotere continuïteit ontstaat in de levering.

De Australische Klimaatraad-voorzittter, Tim Flannery vindt dat Zuid-Astralië zo een leidende rol speelt in het terugdringen van klimaatverandering en gefeliciteerd moet worden voor zijn innovatie en leiderschap.  Dat is nodig voor een hervorming van ons energie-systeem in een systeem dat schoon, betaalbaar, efficiënt, en veilig is.

Bron, The Guardian, 7 juli 2017

 

Zie ook RTLZ:

https://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/tesla-sluit-weddenschap-over-s-werelds-grootste-batterij

 

Bron: Tweet van Elon Musk
@Elonmusk
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *