Taxivervoer WMO-Zeeland gegund aan TCR – Aanbestedingsnieuws

Taxivervoer WMO-Zeeland gegund aan TCR

Deze week werd bekend dat het WMO-Taxivervoer voor Zeeuws Vlaanderen is gegund aan Taxicentrale Renesse, TCR. TCR verzorgde al het vervoer op Walcheren. De opdracht bestaat uit het met ingang van 1 januari 2018 uitvoeren van vraagafhankelijk vervoer voor WMO-reizigers die woonachtig zijn in Zeeuws-Vlaanderen en haltetaxi-reizigers en route gebonden vervoer voor GGZ-jeugd

Eerder dit jaar oordeelde de rechter dat een eerdere aanbesteding niet mocht worden heraanbesteed of gegund. Het samenwerkingsverband uit Terneuzen gunde de opdracht in 2016 onder meer op de basis van de mogelijkheid van pinbetalingen aan taxi de Vlieger. Taxi de Zwart ging daar samen met zittende leveranciers Taxi Grenszicht en Taxi Segers in beroep. De kort-gedingrechter stelde de taxibedrijven in het gelijk. De opdracht bleef daarop bij de dan zittende ondernemers Grenszicht en Segers.

Met deze nieuwe aanbesteding is de opdracht voor 1 januari 2018 alsnog aan de neus van Taxi Grenszicht en Taxi Segers voorbij gegaan. Zij voerden de opdracht eerder uit. De vraag is nu in hoeverre het personeel dat de opdracht al uitvoerde, moet worden overgenomen door de nieuwe leverancier.  De lokale krant PZC merkt op, dat de uitspraak nog open is voor beroep.

Zie ook:

http://www.pzc.nl/algemeen/klap-voor-zeeuws-vlaamse-taxibedrijven~a6bbe4b1/

en de aankondiging op TenderNed.

Zie eerder:

Zeeuwse taxiklucht nu weer gegund aan taxi de Zwart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *