Storage, san, servers en dienstverlening gemeente Lansingerland – Aanbestedingsnieuws

Storage, san, servers en dienstverlening gemeente Lansingerland

De aanleiding van deze aanbestedingsprocedure is dat
– de overeenkomst met de huidige leverancier expireert;
– de huidige apparatuur is niet meer uit te breiden;
– de economische levensduur van de hardware is gepasseerd;
– voor een deel van de huidige apparatuur vervalt het support;

De gemeente Lansingerland wenst door middel van deze aanbestedingsprocedure één geschikte marktpartij te contracteren voor de vervanging van de storage-, san- en serverinfrastructuur en de service en onderhoud hier op.
Opslag
De gemeente Lansingerland maakt op dit moment gebruik van twee Huawei Oceanstor systemen, één op de locatie Bergschenhoek en één op de locatie Bleiswijk. Deze dienen te worden vervangen.
Switches
De huidige Huawei/Brocade switches zijn end of life, maar hiervoor hoeven geen nieuwe switches te worden geleverd. In de nieuwe situatie zal namelijk gebruik gemaakt worden van de huidige netwerk switches. Dit houdt verband met de nieuwe verbinding tussen DC1 in Bergschenhoek en DC2 in een nog nader te bepalen Datacenter.
Back-up hardware
Wat betreft de back-up software wordt er gebruik gemaakt van Commvault Simpana. Dit blijft ook zo, maar de benodigde servers dienen wel te worden vervangen evenals de benodigde Opslag. De nieuwe servers zijn op basis best practises Commvault gedefinieerd. Bovendien dient de bestaande tape robot, gebaseerd op LTO 5, te worden vervangen door één op basis van LTO 8.
Nieuwe servers
Aantal Servers t.b.v. Commvault en overige servers.
• 5 Vmware hosts (incl. 1 uitwijk)
• 2 Vmware hots tb.v. Oracle
• 2 Backup servers.
Bekabeling
Alle benodigde bekabeling ten behoeve van de aangeboden oplossing. De gemeente Lansingerland zorgt voor de verbindingen tussen de twee locaties (DC1 en DC2 ).
Dienstverlening
• Migratie van de huidige naar de nieuwe opslag oplossing
• Installatie/implementatie
• Opleiding relevant voor op de Aangeboden oplossing
• Onderhoud, het leveren en uitvoeren van updates
• Support, het oplossen van storingen

Gemeente Lansingerland volgt een Europese openbare aanbesteding. De te sluiten overeenkomst kent een contractperiode van vijf jaar, vanaf 1 oktober 2022 (ingangsdatum onder voorbehoud), met voor Lansingerland een optie tot tweemaal een verlenging met maximaal twaalf maanden, tegen gelijkblijvende voorwaarden en kosten. De inschrijver die als hoogste eindigt in de totale beoordeling van prijs en kwaliteit zal een voornemen tot gunning toegekend krijgen.

Bron: Tenderned donderdag 6 juli 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/266273

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *