Start aanbesteding OBA NEXT, fietsenstalling en kantoren – Aanbestedingsnieuws

Start aanbesteding OBA NEXT, fietsenstalling en kantoren

Foto: Google maps

In de plannen voor OBA NEXT verenigen zich 3 ambities: een openbare bibliotheek van de toekomst, een publiek hart voor de Zuidas dat bijdraagt aan de culturele doelstellingen en een plek voor (digitale) ontwikkeling voor alle Amsterdammers. Dat is wat Amsterdam aan marktpartijen vraagt om in Zuidas te ontwikkelen. De inschrijving is gestart op 15 juli 2021.

Het programma bestaat uit het realiseren van OBA NEXT (ca. 8.500 m2) en een publieke fietsenstalling in opdracht van de gemeente, en daarbij, in hetzelfde gebouw, de ontwikkeling van ca. 16.500 m2 kantoor voor rekening en risico van de toekomstige ontwikkelaar.

De kavel (kavel 2i) bevindt zich in het Kenniskwartier, dicht bij station Amsterdam Zuid en de Vrije Universiteit. De kavel grenst aan de zuidzijde aan de Mahlerlaan en aan de noordzijde aan een van de toekomstige pleinen van het station. Het beoogde programma sluit heel goed aan bij het profiel en de community in het Kenniskwartier. Met de Vrije Universiteit, het academisch ziekenhuis Amsterdam UMC en de vele kennisintensieve bedrijven, staan kennis en innovatie centraal in dit gebied. In het Kenniskwartier komen daarnaast ongeveer 1.700 woningen. Langs het gebouw loopt ook de toekomstige langzaam verkeersroute van het station naar de VU: de Diagonaal.

De gemeenteraad stemde op 26 april in met het kredietbesluit voor OBA NEXT, een openbare innovatieve leer- en ontwikkelplek voor heel Amsterdam. Daarmee werd de komst van OBA NEXT naar Zuidas definitief. De aanbesteding is nu de volgende stap. Geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven via Tenderned

Op basis van de selectiecriteria worden 3 partijen gekozen om in dialoog tot 3 optimale voorontwerpen te komen. Deze voorontwerpen worden getoetst aan de hand van gunningscriteria. Daarna vindt de definitieve gunning plaats aan één van de partijen die het plan verder gaat uitwerken en realiseren. Nadat de grond voor het kantoorgedeelte in erfpacht is uitgegeven, kan de bouw starten. OBA Next moet haar deuren in 2027 openen.

Bron: Amsterdam.nl dinsdag 20 juli https://www.amsterdam.nl/ondernemen/vastgoedprofessionals/nieuws-vastgoedprofessionals/start-aanbesteding-oba-next/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *