Stadspas Zaanstad – Aanbestedingsnieuws

Stadspas Zaanstad

Op dit moment heeft gemeente Zaanstad geen stadspas. Per 1 juli 2023 heeft de gemeente het voornemen om een stadspas in gebruik te nemen. De gemeente Zaanstad vindt het belangrijk dat alle Zaankanters gebruik kunnen maken van al het mooie en goede dat onze streek te bieden heeft. En dat iedereen mee kan doen aan sport, cultuur en andere activiteiten. Ook als daar thuis weinig geld voor is. Zo draagt de stadspas bij aan onze maatschappelijke opgaven zoals kansengelijkheid, gezond leven en een welvarende gemeente. Daarom willen we een stadspas invoeren die daarbij helpt. De stadspas is voor iedereen te koop. Inwoners met een laag inkomen en mantelzorgers krijgen de stadspas gratis. De stadspas geeft voordeel op cultuur, sport en in horeca en winkels. Ook maakt de stadspas het makkelijker om gebruik te maken van gemeentelijke regelingen en voorzieningen zoals de regeling Meedoen Zaanstad. Met deze regeling kunnen kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een jaar gratis sporten of aan cultuur meedoen om zo hun talenten te ontdekken. Zaanstad wil dat de stadspas ook een aantrekkelijk aanbod biedt voor alle inwoners en kopers van de stadspas. Om dit te bereiken wordt door de opdrachtnemer samengewerkt met de lokale ondernemers en organisaties en biedt de stadspas ook een regionaal en landelijk aanbod.

De gemeente Zaanstad wenst een overeenkomst af te sluiten voor de uitvoering van een Zaanse Stadspas, voor de komende vier jaar, met een optie tot verlenging van twee keer twee jaar, waarmee kansengelijkheid verkleind wordt en participatie van minima in Zaanstad verbetert. De beoogde ingangsdatum van de overeenkomst is 1 december 2022.
De doelstellingen van de opdracht zijn:

  • Een stadspas introduceren in Zaanstad.
  • De participatie van minima extra bevorderen.
  • De minima in Zaanstad kunnen, zonder stigmatisering, meer participeren aan de maatschappij op het gebied van cultuur, sport en andere activiteiten.
  • Inwoners kunnen met de pas meedoen aan activiteiten en kortingsacties.
  • De stadspas heeft de mogelijkheid om op termijn uit te breiden met andere doelgroepen en regelingen.

Aanbesteder volgt de openbare procedure. Het gunningscriterium bij deze opdracht is de “inschrijving met de beste prijs-kwaliteitsverhouding (BPKV)”.

Bron: Tenderned vrijdag 22 juli 2022 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/268023

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *