Sloop en nieuwbouw Julianaschool Krabbendijke – Aanbestedingsnieuws

Sloop en nieuwbouw Julianaschool Krabbendijke

Op Tenderned is een tender geplaatst voor de sloop en nieuwbouw van de Julianaschool in Krabbendijke. De Julianaschool is een reformatorische basisschool in Krabbendijke, ten oosten van Goes, waar dagelijks zo’n 300 kinderen onderwijs ontvangen. In het gebouw is tevens een peuterspeelzaal gevestigd voor kinderen vanaf 2 jaar. Het oudste deel van de school is in 1960 gebouwd en daarna meerdere malen verbouwd en uitgebreid.
De gemeente Reimerswaal is voornemens een nieuwbouw te realiseren voor de Julianaschool. In opdracht van de gemeente, en in nauw overleg met de Julianaschool, is door architectenbureau RoosRos een ontwerp gemaakt voor een nieuw schoolgebouw wat gesitueerd is op de huidige locatie, het terrein op de hoek van de Hinkelingestraat en de Scoudestraat te Krabbendijke. Voor het realiseren van het plan wordt het oude schoolgebouw gesloopt. Het nieuwe gebouw is toekomstbestendig.

Over de architect RoosRos, onder meer bekend van het Besix

Fragment ©Julianaschool 2021 | RoosRos Architecten

huis in Dordrecht:

RoosRos staat voor Respectvol Rentmeesterschap. We voelen ons verantwoordelijk voor een leef-, woon- en werkomgeving die bijdraagt aan het geluk en welbevinden van mensen. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Voor huidige én toekomstige generaties. De wereld zo goed mogelijk onderhouden en nalaten. Dat is onze inspanningsverplichting.

Eerder stond een visual van de nieuwe school in de Zeeuwse regionale krant PZC:

https://www.pzc.nl/bevelanden/zo-ziet-het-nieuwe-gebouw-van-de-julianaschool-in-krabbendijke-eruit~ac7b0911/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

https://www.pzc.nl/bevelanden/streep-door-peperdure-tijdelijke-huisvesting-van-julianaschool-krabbendijke~af397a0b1/

Zie de tender op:

https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/232389

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *