Sleutelpas (stadspas Leiden)
![](http://www.aanbestedingsnieuws.nl/wp/wp-content/uploads/2024/11/Screen-Shot-11-26-24-at-12.39-AM.jpg)
In het beleidsakkoord “Samen leven in Leiden 2022-2026” hebben de coalitiepartijen van de gemeente Leiden afgesproken om in de gemeente Leiden een stadspas te introduceren. Het hoofddoel van de Sleutelpas is om zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Leiden de gelegenheid te bieden om mee te doen aan het brede aanbod van culturele, recreatieve en sportieve voorzieningen in Leiden. Dit ongeacht het inkomen. Het is de bedoeling dat inwoners met de Sleutelpas gratis of met korting gebruik kunnen maken van voorzieningen en kunnen deelnemen aan activiteiten in de stad en omgeving. De gemeente Leiden vindt het belangrijk te onderstrepen dat de Sleutelpas een pas dient te zijn voor alle inwoners. Dit in tegenstelling tot andere gemeenten in het land, waar de stadspas alleen wordt ingezet voor minima. Door de pas breder in te zetten, wordt voorkomen dat minima en de pas een stigma krijgen. Het moet in de rij voor de bioscoop, het zwembad of het museum niet zichtbaar zijn of iemand wel of geen minimuminkomen heeft. Daarnaast biedt een gemeente- en samenlevingsbrede stadspas veel extra mogelijkheden op het gebied van Wmo, vestigingsklimaat, economie, citymarketing, cultuurontwikkeling en mobiliteit, die je niet hebt als de pas alleen voor minima is bedoeld.
De uitvoering van de Leidse Sleutelpas bestaat uit verschillende onderdelen. Wij zoeken een opdrachtnemer die alle taken kan uitvoeren, al dan niet met onderaannemers. De opdracht bestaat uit de volgende hoofdonderdelen:
1. Aanvraagadministratie geïntegreerd in de Sleutelpas website met beheer en ontsluiting van Sleutelpasgegevens.
2. Uitvoeren van de inkomens- en vermogenstoets om vast te stellen of inwoners behoren tot de doelgroep aan de daarvoor gestelde criteria, inclusief het
uitvragen, verzamelen en verwerken van inkomens- en eventueel vermogensgegevens.
3. Het veilig verstrekken en leveren van digitale passen aan inwoners, evenals het produceren, vormgeven en verzenden van een fysieke pas.
4. Financiële afhandeling met transactiedatabase inclusief uitbetaling aan aanbieders en audits.
5. Het inrichten, beheren, onderhouden, ontwikkelen en hosten van een Sleutelpaswebsite inclusief een app voor Sleutelpashouders, waarmee pashouders,
aanbieders en partners kunnen worden geregistreerd en beheerd.
6. Aanbodmanagement in partnerschap met de gemeente Leiden volgens een acquisitieplan met SMART geformuleerde doelstellingen, bijvoorbeeld over het
aantal aanbieders per soort activiteit.
7. Marketing en communicatie naar inwoners, partners en aanbieders, digitaal en fysiek volgens een met de gemeente Leiden afgestemd marketing- en
communicatieplan.
8. Vraag-, klacht- en bezwaarafhandeling.
Voor inwoners van de gemeente Leiden geldt dat zij op drie verschillende manieren in bezit kunnen komen van een Sleutelpas, namelijk:
a) Door ambtshalve toekenning.
b) Door zelf een aanvraag te doen via de website van de Sleutelpas.
c) Door ondersteund te worden door professionals van de gemeente Leiden of samenwerkende partners in de stad.
Aanvullend op de scope van de Leidse Sleutelpas wordt gevraagd om een optie aan te bieden voor de uitbreiding van de Sleutelpas naar andere gemeenten.
Indien de gemeente Leiden besluit om de Sleutelpas en aanverwante dienstverlening ook aan te bieden aan de gemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude, zullen deze gemeenten onder dezelfde overeenkomst vallen. Dit betekent dat de (prijs)afspraken en kaders die voortvloeien uit deze aanbesteding ook van toepassing zullen zijn op deze gemeenten.
Er wordt een overeenkomst afgesloten met één inschrijver. De overeenkomst bestaat uit twee fasen: een implementatiefase en een operationele fase.
De implementatiefase vangt aan op de datum van ondertekening van de overeenkomst en eindigt op 30 juni 2025. De operationele fase begint op 1 juli 2025 en heeft een initiële duur van twee jaar. Na afloop van de initiële duur wordt de operationele fase stilzwijgend verlengd voor periodes van twee jaar.. De operationele fase kan in totaal maximaal acht jaar duren, inclusief de initiële periode en eventuele verlengingen, en exclusief de duur van de implementatiefase.
Aanbesteder volgt met deze aanbesteding de openbare procedure. Voor deze opdracht is gekozen voor de gunning op basis van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
Bron: Tenderned zondag 24 november 2024 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/358513
Aanbestedingsnieuws 9e jaargang editie 26 november 2024