Schouwburg in Middelburg wordt verbouwd – Aanbestedingsnieuws

Schouwburg in Middelburg wordt verbouwd

De schouwburg in de binnenstad van Middelburg wordt vanaf dit najaar verbouwd. Het pand krijgt de uitstraling die bij een moderne schouwburg hoort. Dit project wordt Europees aanbesteed.

Bron afbeelding: Selectieleidraad TenderNed

Het gebouw moet na renovatie als theateraccommodatie geschikt zijn voor 60 à 100 professionele Grote-Zaal-voorstellingen/concerten per seizoen uit het aanbod van de landelijk reizende gezelschappen. “Kortom, een middelgroot theater voor de gemeente Middelburg, waarmee men weer 25 jaar vooruit kan”, aldus de bijbehorende selectieleidraad, over de levensduur van schouwburgen.

Hiervoor moet de schouwburg een (installatie)technische verbetering ondergaan en een gemoderniseerde uitstraling van interieur en exterieur. Het moment van verbouwen wordt ook aangegrepen om de functionaliteiten van de schouwburg te optimaliseren, zoals het verbeteren van het zitcomfort, het geluid en de projectie in de zaal. Tenslotte worden de entree en de artiestenvoorzieningen in het souterrain verbeterd.

De selectieleidraad is opgesteld door Twynstra en Gudde en inmiddels gepubliceerd op TenderNed. Dat is het online platform waar alle nationale en Europese aanbestedingen worden gepubliceerd. Voor de opdracht is een bankgarantie vereist. De aanneemsom ligt tussen de ≥ € 1.500.000 en < 15.000.000 excl. btw

Er is asbest in de beglazingskit van de kozijnen aangetroffen. Gezien de veiligheidsklasse van het asbest kunnen kozijnen inclusief asbest zonder containment worden verwijderd en afgevoerd, aldus de selectieleidraad.

Bouwbedrijven en installateurs kunnen tot 14 juli 2017 12.00 uur reageren via TenderNed. De gemeente Middelburg wil de Zeeuwse ondernemers met dit bericht attenderen op deze kans om mee te doen met de aanbesteding. Op basis van de planning in de Selectieleidraad is de Bekendmaking van het selectieresultaat 26 juli 2017 en de Opschortende termijn
26 juli – 10 augustus 2017

Bron: Middelburg/ TenderNed, 27 juni 2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *