Schoonmaakdienstverlening – Veluwse Onderwijsgroep PO – Aanbestedingsnieuws

Schoonmaakdienstverlening – Veluwse Onderwijsgroep PO

Laatst geupdate op april 5, 2023 door redactie

Illustratie: pixabay.com

De Veluwse Onderwijsgroep is actief in Apeldoorn en omgeving. Met zesentwintig scholen, waarvan zestien scholen voor
basisonderwijs en tien scholen voor voorgezet onderwijs, biedt de Veluwse Onderwijsgroep dagelijks  onderwijs. De Veluwse Onderwijsgroep heeft in 2020 het schoonmaakonderhoud voor haar voortgezet onderwijsscholen Europees aanbesteed. Omdat het primair onderwijs een lopende overeenkomst had met het werkleerbedrijf Lucrato, zijn de basisscholen in 2020 buiten de scope van de opdracht gehouden. Het schoonmaakonderhoud op de basisscholen vallend onder de Veluwse Onderwijsgroep wordt sinds 2015 uitgevoerd door werkleerbedrijf Lucrato. Begin dit jaar heeft Lucrato laten weten dat ze de overeenkomst niet meer kunnen verlengen. De huidige overeenkomst eindigt per 31 juli 2023. De zomerschoonmaak (vloeren conserveren, tapijtsproei-extractie, glasbewassing) is de afgelopen jaren uitgevoerd door Keus Schoonmaak en Diensten B.V. Deze werkzaamheden worden nog uitgevoerd in de zomervakantie 10 juli t/m 18 augustus 2023.

Met deze aanbesteding wil de Veluwse Onderwijsgroep partners in schoonmaakdienstverlening kiezen, die in staat zijn om de kwaliteit van de dienstverlening te borgen, waarbij flexibiliteit, kostenbewustzijn, marktconformiteit, kwaliteit, efficiency en transparantie deel uitmaken van de samenwerking. Daarnaast is de Veluwse Onderwijsgroep op zoek naar partners die op een praktische en proactieve manier invulling kunnen geven aan de wens van de Veluwse Onderwijsgroep om in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te schakelen bij de uitvoering van deze raamovereenkomst. De Veluwse Onderwijsgroep realiseert zich dat een schone basisschool niet alleen de verantwoordelijkheid is van het schoonmaakbedrijf, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de medewerkers van het schoonmaakbedrijf en het docententeam van de basisschool. Elke basisschool heeft een schoonmaakbestek dat specifiek is afgestemd op de school en het ruimtegebruik. Het schoonmaakbestek kan gedurende de opdracht veranderen door onder andere verhuur aan derden, interne verhuizingen en/of verbouwingen. Voor de ruimten waar medegebruik (BSO, KDV) is kunnen de schoonmaakwerkzaamheden nog wijzigen voor ingangsdatum van de overeenkomst.

De Veluwse Onderwijsgroep deelt deze opdracht op in twee percelen. De opdracht betreft het geheel aan schoonmaak (dagelijks, periodiek, sanitaire voorzieningen bijvullen, separatieglas, glasbewassing en vloeronderhoud) op de volgende basisschoollocaties van de Veluwse Onderwijsgroep:

De af te sluiten overeenkomsten hebben een looptijd van drie jaar van 1 augustus 2023 tot 31 juli 2026 met de mogelijkheid van verlenging van driemaal één jaar. De verlenging zal plaatsvinden op basis van gelijkblijvende voorwaarden. De overeenkomst zal worden afgesloten met de partijen die de beste prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden.

Bron: Tenderned zaterdag 11 maart 2023 https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/291158

Aanbestedingsnieuws 8e jaargang editie 13 maart 2023

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *