Schone Kazerne Keuken – vervolg – Aanbestedingsnieuws

Schone Kazerne Keuken – vervolg

Al eerder schreven we over de keuken van de soldaten van de kazerne in Hoorn. Die voldeed niet aan de eisen. Leidingen en installaties waren afgekeurd. En omdat het hele pand zou worden vervangen is ook niet meer geïnvesteerd in een nieuwe keuken. Met als gevolg dat de soldaten hun rats, kuch en bonen moeten opwarmen in de magnetron. Er zou daarom een interim-keuken komen. Die moest in de tweede helft van het jaar operationeel zijn. Met een aanbesteding.

©NIMH 2019
https://nimh-beeldbank.defensie.nl/memorix/855d7f87-41d5-e051-b620-4b95c9fa1d09

Maar de pepernoten hebben ze er nog niet mee kunnen bakken, het is alweer december en de noodkeuken is nog niet in zicht. En volgens de Inspectie Militaire Gezondheid is de voedselveiligheid mogelijk in het geding. Waarom lukt het nou niet, vroegen kamerleden Van Helvert en Mulder van het CDA. Nou, daar is dan nu een antwoord op geformuleerd. Opnieuw blijkt de factor tijd moeilijk verenigbaar met een aanbesteding. Uitzonderlijk is dat niet, we zagen dat ook al bij de forensische zorg, om maar eens iets heel anders te noemen.

In het voorjaar was het plan een interim keuken tegen het bestaande gebouw te plaatsen, om gebruik te blijven maken van de bestaande eetfaciliteiten. Dat zou de snelste oplossing zijn. Maar uit nader onderzoek kwam naar voren dat het gebouw van een zo slechte kwaliteit was, dat kostbare investeringen en tijdrovende werkzaamheden nodig zouden zijn.
Daarom moest alsnog worden teruggegrepen op een andere optie, namelijk een volledig nieuwe interim keuken inclusief eetgelegenheid, elders op de kazerne. De verwezenlijking daarvan kost onder andere door de verplichte aanbesteding meer tijd.

Hoe lang moeten onze soldaten nog magnetron maaltijden eten? Dat blijkt nog wel eventjes te kunnen duren.

De verwachting is dat de interim keuken in de tweede helft van 2020 klaar is.

De stopzetting van de voedselbereiding op deze locatie heeft geen invloed op de uitgifte van de voeding. De dagelijks verse voeding wordt elders bereid, gekoeld en vervolgens weer op temperatuur gebracht in Assen. De kwaliteit van de voeding is goed. Daarnaast wordt tot de oplevering van de interim keuken gewerkt aan de uitbreiding van het assortiment van dagverse maaltijden

Aanbestedingsnieuws heeft nog wel leuke tips uit een kookboekje dat hier slingert. Aardappelen zijn in +/- 5 minuten gepoft in de magnetron (per stuk dan, wel gaatjes prikken) heerlijk met een klontje boter.

[bol_product_links block_id=”bol_5de478105959c_selected-products” products=”666768707,1001004001518708,1001004001667603,9200000048674209,1001004001655989,1001004001530129″ name=”kookboeken” sub_id=”noodkeukens” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”414″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *