Schiedam veilt benzinestations

Schiedam heeft zijn benzinestations geveild. Dat heeft de gemeente een bedrag opgeleverd van €4.944.777. Dat is 4 miljoen meer dan de gemeente ervoor binnen kreeg via verhuur. Rijksvastgoed veilt de benzinestations langs rijkswegen elk jaar opnieuw.

Onder gemeenten komt de veiling van huurrecht van benzinestations minder vaak voor. Benzinestations kunnen ook eigendom zijn van de pomphouder. De redactie van Aanbestedingsnieuws vond alleen in Rotterdam nog een veiling van 3 stations die nog tot 20 september open staat. https://www.rotterdam.nl/werken-leren/veiling-brandstofverkooppunten/ Ook was er in Tilburg een veiling in 2017, maar die was voor het verkrijgen van het eigendom van de grond. https://www.tankpro.nl/ondernemen/2017/10/30/opnieuw-forse-bedragen-bij-tankstationveiling/

Schiedam kreeg biedingen van vier marktpartijen. Twee stations op de Nieuwe Damlaan blijven de komende 15 jaar in handen van Kuwait Oil Company (KOC). De onderneming had ook geboden op de pomp aan de Horvathweg in Schiedam-Oost, maar greep mis, omdat de gemeente een monopoliepositie voor KOC wil voorkomen.

De Horvathweg  is gegund aan Argos, onderdeel van brandstoffenhandel Varo. De gemeente heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid uit het veilingprotocol om de locatie Horvathweg te gunnen aan de bieder van het op één na hoogste bod.

Bron: Schiedam / Schiedams Nieuws, 10 mei 2018

Zie ook:
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/veiling-brandstofverkooppunten/

https://www.ecorys.nl/sites/default/files/rapport-tweede-evaluatie-benzineveilingen_0.pdf

redactie Auteur

Geef een reactie