Safe Plastics uit Arnhem ontvangt gemeentelijk afvalplastic voor hergebruik

Vrijdag 23 maart 2018 overhandigt gedeputeerde Michiel Scheffer het Gelderse circulaire estafettestokje aan Bram Peters van Save Plastics uit Arnhem. Save Plastics is er op gericht om afvalplastic voor 100% te recyclen. Van het afvalplastic maakt het bedrijf producten voor de weg-water- en natuurbouw, zoals kunststof steigers, beschoeiingen en buitenmeubilair.

In Arnhem werkt de gemeente al samen met Save Plastic. Kinderwijkteams sparen voor een nieuwe brug in de wijk Malburgen. Niet met geld, maar met zwerfafval. Het afvalplastic dat door de kinderen is ingezameld, wordt door Save Plastics verwerkt tot palen en planken waarmee de nieuwe brug wordt gebouwd. Het zwerfafval wordt zo ingezet voor producten die de gemeente toch al nodig heeft. Opschaling is eenvoudig en de gemeente Arnhem kan dus ontzettend veel producten voor de buitenruimte aanschaffen.

©Gelderland 2018

Gelderland wil de eerste afvalloze provincie van Nederland zijn. In 2030 moet de circulaire economie in Gelderland zorgen voor €700 miljoen extra omzet, 5.000 nieuwe banen en 50% minder grondstofgebruik in de industrie. Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Veel Gelderse gemeenten, bedrijven en inwoners werken al aan de circulaire economie. Toch is het voor veel anderen nog een zeer abstract begrip. Daarom gaan we op zoek naar de mooiste Gelderse circulaire initiatieven om anderen te inspireren meer circulair te gaan denken of te ondernemen. Samen maken we werk van afval in Gelderland.’

Bron: Gelderland, 23 maart 2018

Zie:

https://www.gelderland.nl/Save-Plastics-maakt-werk-van-plastic-afval

Bron: Gelderland 23 maart 2018

Laatst geupdate op:

redactie Auteur

Geef een reactie