Rotterdam: “Rotterdams inkoopbeleid helpt 10.000 mensen aan het werk” – Aanbestedingsnieuws

Rotterdam: “Rotterdams inkoopbeleid helpt 10.000 mensen aan het werk”

In 2016 is de 10.000e persoon richting werk geholpen via het social return – inkoopbeleid van gemeente Rotterdam. Dat stelt de gemeente Rotterdam in de Stadskrant. Het beleid stelt zich ten doel mensen met een uitkering, scholieren en arbeidsbeperkten richting werk of aan het werk te helpen.

Een van de mensen die op deze manier aan het werk is geholpen, komt in de Stadskrant aan het woord. Ismail Rabiou (50) is sinds juli 2016 aan het werk bij De Hef. Hoewel zijn expertise op een ander terrein ligt – hij is brandwacht – zei Ismail meteen ja op deze baan.  Voor de restauratie van De Hef hebben bouwbedrijf Hegeman Bouw Chemie en VDS zo’n vijfendertig Rotterdammers aan het werk via social return.

Bron: Wikipedia Auteur: beeldbank RWS / Joop van Houdt https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Hef#/media/File:Koninginnebrug_en_De_Hef.jpg

Hatice Erdogan, woordvoerder van Werkgeversservicepunt laat elders weten over het project de Hef: “Zo hebben wij de handen in elkaar geslagen en zijn er inmiddels steigerbouwers, constructie schilders vanuit de bijstandsuitkering en WW- uitkering gerechtigden gestart. Samen met het leerwerkloket en Albeda Startcollege hebben we 8 leerling betonreparateurs geselecteerd om te starten met hun stage van 8 weken.”

Joke Neef, stagebegeleider bij het Albedacollege geeft op de website van dat Werkgevversservicepunt aan dat het gaat om zwaar werk, dat je echt moet willen: “Bij het stage-aanbod voor het werk aan De Hef door Hegeman Bouw b.v. gaat het over 4 fulltimeplaatsen voor betonreparateurs in spé.”

Procesmanager Marco Nooteboom: ‘We hebben wel vaker met social return gewerkt, maar nooit op zo’n grote schaal. Natuurlijk hebben de meeste mensen uit de bijstand geen volledig aansluitende expertise, het is aan ons om ze verder goed aan te sturen. De mensen die goed werken, vragen we graag een volgende keer terug.’

Eind 2016 moet de brug volledig gerestaureerd zijn. De kosten hiervan bedragen bijna €7,8 miljoen.

In Regio Rijnmond zijn volgens de Stadsdeelkrant “sinds 2012 ruim 10.000 mensen  richting werk geholpen via social return. Hierdoor konden zij werkervaring opdoen, hun vakmanschap vergroten en hun cv uitbreiden. Van de 10.000 mensen die aan de slag zijn gegaan komt 62 procent uit Rotterdam. Van het totaal komt 30 procent uit de WW en 28 procent uit de bijstand. Leerlingen die een stageplek vervullen zijn goed voor 33 procent. Ook worden er door werkgevers opdrachten gegeven aan de sociale werkplekken en worden er maatschappelijke activiteiten georganiseerd in het kader van social return.”

Bron: Stadskrant Rotterdam, 10 januari 2017

Zie ook: Het rapport over de reintegratie in Rotterdam van de Rotterdamse ombudsman
https://lerenenwerken.nl/de-hef

en:
http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/re-integratie-rotterdam-is-schrikbewind.9476675.lynkx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *